Afbeelding

Alzheimer Café Zwolle gaat weer open

Algemeen

Zwolle - Alzheimer Café Zwolle opent deuren weer op dinsdag 21 september, Wereld Alzheimer Dag. Door de coronamaatregelen kon deze ontmoeting voor mensen met dementie en hun naasten lange tijd niet plaatsvinden. Vanaf 21 september vindt het Alzheimer Café elke derde dinsdagavond van de maand plaats in het restaurant van Zandhove.

Het Alzheimer Café Zwolle is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie of naasten die met dementie te maken hebben, denk aan partners, kinderen of mantelzorgers. Het is een plek waar je al je vragen kunt stellen, er zijn professionals aanwezig om deze te beantwoorden. Daarnaast kun je in het Alzheimer Café ook lotgenoten ontmoeten, mensen die weten hoe het is en elkaar kunnen ondersteunen. Iedere derde dinsdag van de maand wordt er een ander onderwerp besproken dat te maken heeft met dementie.

Op 21 september nemen Dick en Coleta alle deelnemers mee in een digitale wandeling door Zwolle. Deze geboren en getogen Zwollenaren verzamelen al jaren foto’s van oud-Zwolle en hebben een collectie met meer dan 15.000 beelden. Tijdens het Alzheimer Café laten ze de verschillen tussen vroeger en nu zien.

Aanmelden voor het Alzheimer Café op 21 september is niet nodig. Bezoekers kunnen tussen 19.00 en 19.30 inlopen bij het restaurant van Zandhove aan de Hollewandsweg 17. De bijeenkomst duurt tot 21.00 uur. Neem voor meer informatie contact op met de gespreksleider van het Alzheimer Café Zwolle: Lisa de Kramer (06 - 11895828) of Bianca Oechies (06 - 53287125). 

Alzheimer Café Zwolle wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland afd. IJssel-Vecht, WijZ Welzijn Zwolle, ZwolleDoet!, Woonzorg concern IJsselheem, Zonnehuisgroep IJssel-vecht en Optimaal Oud.  

Afbeelding
Met een Kerstboom op de Grote Markt en lichtbeeldentour is Zwolle klaar voor de Kerst Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Ossenmarktsteeg in een nieuw licht met lichtkunstproject 'Tussendoortje' Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen van Thorbecke treden op met zelfgemaakte gitaren Nieuws Ingezonden gisteren