Afbeelding
Foto: Robert Westera

Voorrondes Kunstbende Overijssel te volgen via livestream

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - De voorrondes van Kunstbende Overijssel zijn dit weekend te volgen via een livestream.

Op vrijdag 25 juni en zaterdag 26 juni is het zover; de voorrondes van Kunstbende Overijssel 2021 met beperkt publiek in Poppodium Hedon te Zwolle. Ruim zeventig jongeren van 13 tot en met 18 jaar zullen het beste uit zichzelf halen en Kunstbende Overijssel nodigt iedereen uit op om het jonge talent te supporten via de livestream die te volgen is via kunstbende.nl/overijssel-live

Op vrijdag vindt de categorie DJ plaats van 19.00 tot 21.30 uur en op zaterdag vinden de categorieën Dans, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater plaats van 11.00 tot 20.45 uur. Alles kan en alles mag op de voorronde, zolang de act maar zelfbedacht en zelfgemaakt is. Tijdens de pauzes in de zaal wordt er in de Radiostudio van Poppodium Hedon live radio gemaakt waarbij jongeren en juryleden aanschuiven voor leuke interviews.

De eerste prijswinnaars van de voorronde mogen hun talent opnieuw laten zien tijdens de Kunstbende Finale op 2 oktober in Amsterdam. Daarnaast krijgen de eerste, tweede en derde prijswinnaars uit alle categorieën een opbouwend feedbackrapport van de jury, een individueel coachingstraject en een prijzentas met vrijkaarten, oefenruimtetijd, optreedmogelijkheden en leuke goodies gesponsord door Overijsselse partners.

In verband met Covid-19 is de voorronde helaas niet opengesteld voor publiek van buiten. Wel zorgt Kunstbende Overijssel voor een livestream die te volgen is via kunstbende.nl/overijssel-live. Bekijk het programma en de juryleden, praat mee in de live chat en help mee het jonge Overijsselse talent te supporten met een groter publiek dan ze ooit gehad hebben!

Kunstbende is hét platform voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar die zichzelf willen ontwikkelen op creatief gebied. In het voortraject kunnen jongeren door middel van gratis workshops en open podia kennismaken met een discipline, zichzelf ontwikkelen en andere jongeren ontmoeten die met hetzelfde bezig zijn. Pas wanneer je er zelf klaar voor bent, kun je een act aanmelden en optreden op het podium tijdens de voorronde van Kunstbende Overijssel op vrijdag 25 en zaterdag 26 juni in Poppodium Hedon te Zwolle. Winnaars krijgen een individueel coachingstraject of stromen door naar de Landelijke Finale op zaterdag 2 oktober in Amsterdam.

Kunstbende Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Gemeente Deventer, Gemeente Enschede, Gemeente Steenwijkerland, Rabobank Nederland, Prins Bernhard Cultuurfonds, Hervormd Weeshuis en Hedon Zwolle. 

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 16 uur geleden