Afbeelding

De IJsselbiennale begint 18 juni met een vol programma

· leestijd 2 minuten Algemeen

Zwolle - Van vrijdag 18 juni tot en met zondag 19 september vindt de IJsselbiënnale plaats. In deze periode zijn langs de hele rivier 28 kunstwerken te bewonderen in de IJsselvallei, gemaakt door gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland. 

Naast deze buitententoonstelling biedt de IJsselbiënnale óók het podium aan cultuurmakers uit deze regio.

Dit rijk gevarieerde programma bestaat onder andere uit theatervoorstellingen, concerten, tentoonstellingen, rondleidingen, leuke kijk- en doe opdrachten en meer. Voor enkele activiteiten is een aanmelding nodig, passend bij de coronamaatregelen. Al meteen in de eerste week is er veel te beleven rondom de IJssel, ook bij Zwolle:

Harculo centrale - De Stad Verbeeldt - Generation Z; what’s next

De Foto- en Fietsroute start bij de expositie in Centrale Harculo en gaat langs kunstwerken in Zwolle-Zuid en langs de IJssel naar de foto-expositie op het Lübeckplein. De route kan ook andersom gefietst worden. Deelnemers kunnen foto’s maken en deze inzenden naar wedstrijd@destadverbeeldt.nl. 

Een vakjury selecteert de winnaars, die een mooi fotoboek ontvangen. Stichting De Stad Verbeeldt zet Visual Storytelling op de kaart van Zwolle en Oost Nederland door landelijke exposities te organiseren i.s.m. de Zilveren Camera en Noorderlicht Groningen. Daarnaast organiseert De Stad Verbeeldt eigen exposities, stadsgesprekken, ateliers, wedstrijden en cursussen voor professionals, amateurs, wijkbewoners, leerlingen en studenten. De Stad Verbeeldt werkt samen met culturele en maatschappelijke instellingen, onderwijs en bedrijfsleven. De organisatie werkt met een artistiek team, kernteam, professionals en amateurs.

Stadswandeling Meanderen door de tijd - Ger van de Munckhof, VVV Zwolle

Gids Ger van den Munckhof neemt wandelaars mee door de geschiedenis met mooie verhalen, gedachten en gedichten. Hij vertelt een monumentaal verhaal over het leven zelf en onze plek binnen de natuur. De mens meandert net als de IJssel. Hij worstelt met zijn eigen schaduw die eigenlijk het beste met hem voor heeft.

Start vanaf het Balletjeshuis aan het Grote Kerkplein elke dag om 10.30 uur, iedere vrijdag en zondag.

19-06-2021 en 20-06-2021 Adapt or B Trapped & Garden Battle – Climate Campus Zwolle

Tijdens het startweekend van de IJsselbiënnale kunnen bezoekers uitproberen of ze kunnen ontsnappen aan de klimaatverandering. De mobiele escaperoom Adapt or BTrapped gaat precies daarover. In de escaperoom kunnen maximaal vijf mensen uit één huishouden tegelijk ontdekken hoeveel zij weten van het klimaat. En hoe je je daarop kunt aanpassen. Met die kennis is ontsnappen binnen 20 minuten mogelijk.

Gemeente Zwolle ontwikkelde de game in samenwerking met Climate Campuspartijen als Waterschap Drents Overijsselse Delta. Dat gebeurde in het kader van het Europese CATCH project. Daarin leren we hoe we onze steden in de Noordzee regio het beste kunnen aanpassen aan de nieuwe weersextremen van klimaatverandering.

Een leuke, extra activiteit is de serious game Garden Battle, een online tuinontwerpspel gesitueerd in de digitale tweelingstad Zwolle. Ervaar ter plekke hoe je een mooi ontwerp maakt voor tuin of stadsplein dat ook hoog scoort op klimaatbestendigheid.

Zomerexpositie het Palet Zwolle

In de tentoonstellingsruimte in het gebouw van Palet wordt werk getoond met het thema van de IJsselbiënnale ‘Tij, tijd en tijdelijkheid’. Door het hele pand tonen de kunstenaars van Palet bovendien ander werk, onder andere schilderkunst en 3D-objecten.

Daarnaast zijn er op de woensdag, tijdens de avonduren en in het weekend workshops en activiteiten, zoals bijv. boetseren, verschillende teken- en schildertechnieken (acryl, olie, inkt), model- en portrettekenen, zijn er lezingen en is er een kunstmarkt.

Check de website (www.paletzwolle.nl) voor actuele tijden en het programma van activiteiten.

Openingstijden: woensdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 21.00 uur. Zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
ook: 18 en 19 september 2021.

Met de IJsselbiënnale wil de organisatie laten zien dat de rivier meer verbindt dan alleen het landschap: het landschap gaat natuurlijk pas echt leven door de mensen die er wonen en werken. 

Het programmaboekje is een bijlage van de reisgids en routekaart. Deze zijn verkrijgbaar via diverse verkooppunten en de webshop van de IJsselbiënnale.

www.ijsselbiennale.nl

Afbeelding
Blaze Of Glory begraaft strijdbijl en komt met reünie in Hedon Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de wereld van de vrijmetselarij tijdens een unieke avond vol traditie en betekenis Partnerbijdrages 13 uur geleden
ZSC-voorzitter Pepe Elhorst Benites:
Zwolsch Supporters Collectief vindt de tijd nu rijp voor actie Sport 21 uur geleden