Afbeelding

Heropening mobiele melkerij en melktap op boerderij de Dijklandhoeve

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - De deuren van de melktap op boerderij de Dijklandhoeve zijn vandaag weer geopend. Een kleine kudde koeien graast aankomend zomerseizoen in het gebied de Dijklanden, naast de Aa-landen, om hun beste grasmelk te geven aan Zwollenaren en voorbijfietsend publiek.

Vorig jaar weidde Mobiele Boer Ellen de Lange voor het eerst een klein koppel melkkoeien in het gebied de Dijklanden. De melktap en het melken in een doorloopwagen in het weiland, werden met veel enthousiasme ontvangen door het Zwolse publiek. Het maakte het versemelkaanbod in Noord-Zwolle compleet; ook Stadslanderijenboer Harold van Vilsteren, van Het Rode Huis achter de Isala Klinieken, heeft een volautomatische melktap aan huis.

De melktap gaat opnieuw elke dag van acht uur ‘s ochtends tot acht uur ‘s avonds open en is te vinden op de Luttekeweg 1. Klanten kunnen zelf hun flessen rauwe melk vullen en contant of met pin betalen. Met de melktap tap je de gekoelde melk dus rechtstreeks van de koe. 

Ook zijn er aankomend seizoen uit de automaat Zwolse kaas en verse eieren te koop. Op de Dijklandhoeve kunnen bezoekers behalve voor melk ook terecht voor fruit, bloemen en andere versboodschappen van lokale teelt. Regelmatig vinden er educatieve activiteiten op en rondom de boerderij plaats, de locatie is tevens te boeken voor excursies.  

De boeren van de Zwolse Stadslanderijen zijn: zorgboerderij en landwinkel De Huppe, biologische schapenmelkerij De Vreugdehoeve, melkveehouderij Het Rode Huis, De Kas van Kaat, Overesch Ecologische Landbouw, Bloementuin Zwolle, Melbakh Weidekippen, De Mobiele Boer en Fruit van Nien. Naast de teelt en productie van voedsel stellen zij hun gronden én hun inzet beschikbaar voor de aanleg van meer natuur en nieuwe wandelroutes. “Door lokaal te eten, zorg je dus niet alleen voor je eigen gezondheid en minder transportkilometers maar ook voor een fijnere leefomgeving én een eerlijke prijs voor ons boeren.” Daarnaast zijn er nog vele boeren in het Ommeland van Zwolle die hun versproducten leveren aan de webshop en de boerderijwinkels. 

Afbeelding
Afbeelding
Night Music & Painting in de Vrije ruimte tijdens het festival Hanze in de nacht 2023. Ingezonden 2 okt., 17:37
Afbeelding
VVD wil snelle oplossing gevaarlijke verkeerssituatie rotonde Rijnlaan/Eemlaan Algemeen 2 okt., 14:47
Afbeelding
Eigentijdse Groeten uit Zwolle te zien in Academiehuis Algemeen 2 okt., 12:54