Afbeelding
Foto: archief Frans Paalman

Zwem4daagse in het Openluchtbad Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - In het Openluchtbad Zwolle wordt van maandag 28 juni tot en met vrijdag 2 juli de Zwem4daagse weer gehouden. 

De opzet is door corona anders dan in voorgaande jaren. Van 15.30 tot 18.30 uur kunnen kinderen tot en met 17 jaar hun 500 meter (tien banen) zwemmen in het banenbad. Laatste start is om 18.00 uur. Dit bad is dan even niet beschikbaar voor volwassenen. De jongste kinderen met net hun diploma A kunnen 250 meter zwemmen in het ondiepe damesbad. 

Volwassenen die mee willen doen aan de Zwem4daagse mogen in het laatste tijdsblok van 18.45 tot 20 uur of vóór 15.30 uur tijdens hun eigen tijdsblok hun tien banen zwemmen. Zij kunnen net als anders twee keer reserveren en twee keer op de last minute wijze komen. Er is dan geen banencontroleur aanwezig dus dit gaat op basis van vertrouwen. Online opgeven kan via www.zwem4daagse.nl. Dit kan tot en met zondag 27 juni.

Kosten van deelname zijn 5 euro voor leden van het Openluchtbad en leden van zwemverenigingen. Ook niet-leden mogen meedoen, als ze maar onder de 18 jaar zijn. Zij betalen 7,50 euro. Het knipkaartje is af te halen op maandag of dinsdag, bij de start van de Zwem4daagse. Aan het einde van de week, vanaf donderdag, krijg wacht de welverdiende medaille.


Elke dag is er iets leuks te doen naast het banen zwemmen. Coronaproof uiteraard. Houd de website (www.openluchtbadzwolle.nl)  in de gaten voor het actuele programma. Er mag dit jaar geen publiek aanwezig zijn bij de Zwem4daagse. Kinderen die nog niet zelfstandig kunnen komen, kunnen worden afgezet bij de poort.