Afbeelding

Schaduwdoeken boven hete speeltuin in Aa-landen

Algemeen

Zwolle - De speeltuin bij de Krammer en Wielingen (Aa-landen0 is zaterdag een schaduwdoek geplaatst. Vorig zomer is gebleken dat bij zonnige dagen het zand van de speeltuin erg heet wordt voor de kinderen. Eigenlijk té heet. De twee schaduwdoeken bieden de kinderen en de (groot)ouders beschutting te bieden bij zonnig weer.

Een paar jaar geleden heeft de gemeente het plantsoen en de speeltuin bij de Krammer en Wielingen, bij de zogenoemde VANEG-woningen, een flinke opknapbeurt gegeven. Plantsoen is helemaal vernieuwd en er zijn fruitbomen van oude fruitrassen geplant. De speeltuin is ook grondig aangepakt en zijn nieuwe speeltoestellen geplaatst. In de zomer van 2020 is duidelijk geworden dat, bij zonnig weer, de grote ‘zandvlakte’ te heet wordt voor de kinderen om nog lekker te kunnen spelen.


Om een fijne speelplek te maken, is boven een deel van het zand een groot schaduwdoek aangebracht. Voor de ouders en natuurlijk ook de grootouders, is boven het zitje een tweede doek aangebracht. Dit past ook binnen de huidige landelijke actie van dermatologen om meer schaduwplekken aan te bieden in de publieke ruimte.

Door een mooie bijdrage van Stimuland, Rienke Vedders, is het plan in het voorjaar 2021 gerealiseerd. Monique Wiegers, wijkbeheerderster van de gemeente Zwolle, voor de Aalanden, heeft geadviseerd over het plan en heeft gezorgd dat het plan uitgevoerd kan worden binnen de regels die gelden voor speeltuinen.

De buurt heeft een bijdrage in natura geleverd, door de palen en de doeken te plaatsen. 

Afbeelding
Tafeltennis Zwolle organiseert dertiende Diederik Steunenberg Toernooi Sport Ingezonden 13 uur geleden
Jan Besselink en Wiepke van Erp Taalman Kip tijdens de Huurdersdag van SWZ en De Woonkoepel.
SWZ: 'Huurverhoging van 5,3 procent is niet te voorkomen' Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Slachtoffer schietpartij Sky High zou op dodenlijst staan Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13