Pien Bos aan haar Schrijftafel.
Pien Bos aan haar Schrijftafel.

Pak de pen op met schrijfcoach Pien Bos aan de Zwolse Schrijftafel

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - Het is tijd voor een Schrijftafel in Zwolle. Dat vindt de Zwolse Pien Bos, loopbaan- en Talentencoach. “Zo lang ik me kan herinneren schrijf ik. Soms om gedachten te ordenen, een andere keer schrijf ik een gedicht of verhaal. Het is zo leuk om te doen, dat wil ik meer mensen laten ervaren.”

“Tijdens een Schrijftafel neem ik je aan de hand van leuke schrijfopdrachten mee waardoor er vanzelf een verhaal ontstaat. Elke tweede dinsdag van de maand kun je bij de (online) Schrijftafel van Zwolle aanschuiven. Zodra het weer mag, ontmoeten we elkaar in levenden lijve.”

Verhalend proza

Pien Bos heeft zichzelf veel schrijfstijlen eigen gemaakt. Zo volgde ze de opleiding ‘Verhalend proza’ aan de Hogeschool van Amsterdam. “Eens in de zes weken spreek ik af met een voor mij heel dierbare schrijfgroep die ik aan die opleiding heb overgehouden. We lezen elkaars werk en praten er over.”

Twee jaar geleden rondde ze de cursus ‘Schrijf je loopbaan’ af en werd ze trainer van die methode. “De aanpak is gericht op intuïtief, reflectief en associatief schrijven en dat zal deels ook aan bod komen bij de Schrijftafel van Zwolle. Je hoeft helemaal niet goed te kunnen schrijven om mee te doen.”

Verhelderend

“Wat me met name aanspreekt is schrijven in het hier en nu. Al is het geen therapie, het werkt helend en verhelderend. De ruimte tussen je ogen en het papier, waardoor je letterlijk van een afstandje op je eigen geschreven stuk kijkt, heeft een heilzaam effect. Je bent toeschouwer van je eigen gedachten.”

“Juist in deze tijd is het fijn om die pen weer eens op papier te zetten. Door je verhaal te schrijven, en desgewenst te delen, maak je gelukshormonen aan zoals cortisol, dopamine en oxytocine. En daar word je voor jezelf en omgeving een prettiger mens van. Voel je welkom!”

Iedere Schrijftafel van Zwolle staat op zichzelf, je kunt zo vaak meedoen als je wilt. Kijk voor meer info op www.pienbos.nl  


De kosten online zijn 12,50 euro en opgeven kan via: schrijfwatjedrijft@gmail.com 

Dinsdag 11 mei 19.30 tot 21.00 (inloop 19.15)
Benodigdheden: pen en papier, een ruimte waar je alleen bent en toegang hebt tot Microsoft Teams (je krijgt een link toegestuurd)
Data 2021: 11 mei, 8 juni, 13 juli, 10 augustus, 14 september, 12 oktober, 9 november, 14 december

Afbeelding
Dahliastekkenverkoop op 25 mei bij Rondom de Peperbus; maar liefst 65 soorten Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Brand in frituurpan zorgt voor flink wat schade in keuken bij restaurant Silk Sushi & Asian Dining Algemeen 4 uur geleden
Relámpago Trio
Student zet eigen festival op Nieuws Ingezonden 4 uur geleden