Hennie Kuindersma coach voor moeders met zonen in haar praktijkruimte.
Hennie Kuindersma coach voor moeders met zonen in haar praktijkruimte.

Moeders en zonen ontdekken elkaars talent bij Hennie Kuindersma

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - “Jongens zijn echt anders dan meisjes, ze hebben daardoor ook andere behoeften,” zegt coach voor moeders met zonen Hennie Kuindersma. Zowel haar zoon als haar dochter zijn haar inspiratiebron voor haar coachingspraktijk. In 2016 startte ze haar Kinderpraktijk Talent in Zicht. Sinds 2020 coacht ze specifiek moeders met zonen. “Jongens willen graag dingen zelf ontdekken zonder de risico’s te overzien en vooral ook zonder de wijze raad van hun moeder.”

Nieuwsgierig zijn, talenten ontdekken, jezelf kunnen zijn, daar draait het om voor de coach met een eigen praktijk in Zwolle-Zuid. “Moeders weten dat jongens andere behoeften hebben, alleen begrijpen ze het gedrag van hun zoon niet altijd. Door in te gaan op het gedrag verliezen ze het contact, terwijl moeders juist graag verbinding willen. Door nieuwsgierig te blijven naar de reden achter het gedrag ontdek je zijn talenten en blijf je in verbinding.” En dat is precies waar het omgaat in de coachingspraktijk van Kuindersma. “Als je op een positieve manier in contact blijft met je zoon, leer je het talent zien van je kind, en van jezelf.”

Naast individuele coaching voor moeders met zonen ontwikkelde Kuindersma het Talentcafé. Een laagdrempelige ontmoetingsplek waar de coach met creatieve middelen de nieuwsgierigheid prikkelt om anders te kijken naar dagelijkse situaties. Dat kunnen bijvoorbeeld situaties zijn die uitmonden in strijd, discussie of irritatie. Daarnaast is ‘zelf ervaren’ en ‘jezelf zijn’ de rode draad in het Talentcafé, want talent gaat volgens Kuindersma over wie je bent.

Het Talentcafé voor moeders met zonen start in september. Iedere tweede woensdag van de maand is er het Talentcafé ‘Anders kijken naar’. Woensdag 8 september is het onderwerp gamen. “Een 7-jarig kind dat dol is op gamen, niets meer ziet en hoort en alleen nog maar wil winnen. Voor veel ouders is dit een bron van frustratie. Tijdens het Talentcafé gaan we onderzoeken welk talent achter dit gedrag schuilt. Met de moeders ga ik kennis uitwisselen, voelen, ontdekken en ervaren.”

Iedere tweede zondag van de maand kunnen moeders en zonen onder begeleiding samen op avontuur. Voor de workshop Samen op avontuur op zondag 12 september in het Oldenelerpark in Zwolle-Zuid zijn nog een paar plekken beschikbaar. Daarnaast is er iedere vierde woensdag van de maand het Talentcafé Ontspannen moederschap, waar de moeders centraal staan. Alle informatie staat op www.coachvoormoedersmetzonen.nl.