De Vuurvogel in theater de Spiegel.
De Vuurvogel in theater de Spiegel.

Vuurvogel bundelt educatie in academie

Algemeen

Zwolle - Met een masterclass van topvioliste Carla Leurs vindt de lancering plaats van de  Vuurvogel Academie. Stichting de Vuurvogel bundelt alle educatieve activiteiten in de nieuwe academie.  

Acht jaar geleden startte het jeugdsymfonieorkest met het ‘Educatief Concert’ voor  leerlingen van de basisschool. Dit bleek een succesformule: muzikale jongeren op  het podium die – ondersteund door een verteller, ballet en theater – de  basisschooljeugd wist te raken en te enthousiasmeren voor muziek. Inmiddels is het  educatief concert niet meer weg te denken uit het culturele aanbod voor de Zwolse basisscholen en kan het rekenen op jaarlijks twee uitverkochte concerten in Theater  de Spiegel. 

Het ‘Vuurvogel Leerorkest’ is onder leiding van de docenten Lies van Vledder en  Esther de Boer op projectbasis inzetbaar op de basisschool. In een kort project  weten zij de klas klaar te stomen voor een écht concert. Kinderen die vervolgens door willen gaan met een instrument, kunnen worden gekoppeld aan betrokken  docenten van het orkest. 

Naast deze educatie gericht op de basisschoolkinderen is het jeugdsymfonieorkest  tevens een vaste opleidings- en stageplek voor ArtEZ-muziekstudenten in én voor  het orkest. Na de masterclass van Carla Leurs zullen nog enkele musici van Phion het symfonieorkest van Oost-Nederland) een masterclass geven aan de orkestleden van de Vuurvogel.  

Carla Leurs.
Afbeelding
Paleis Het Loo: een dagje uit voor iedereen Partnerbijdrages 3 uur geleden
Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie.
Gait Rigter stapt over naar Bike Totaal: dezelfde naam, een andere uitstraling Partnerbijdrages 4 uur geleden
Afbeelding
Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samen verder als Vereen Algemeen 4 uur geleden