Foto van Peter van der Werf.
Foto van Peter van der Werf. Foto:

11 kunstenaars exposeren in het Cultuurhuis

· leestijd 2 minuten Algemeen

Zwolle - 11 leden van de Kunstroute Overijssel exposeren tot 29 mei hun werk in het Cultuurhuis. 

Van deze leden hangt werk aan de muur op bijna alle verdiepingen en bij de bibliotheek. In de grote zaal staan vitrinekasten gevuld met beelden van natuursteen, keramiek, glas, vilt. De expositie is gratis te bezoeken. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. 

De Kunstroute Overijssel is een vereniging opgezet voor en door kunstenaars uit de provincie Overijssel. Door het organiseren van gezamenlijke exposities en open atelierdagen laat de vereniging bezoekers kennis maken met de kunstenaars en hun werk. 

Meer informatie: www.kunstrouteoverijssel.nl.

Dit zijn de 11 exposanten.

Maria Cabral

“Ik ben 40 jaar ondernemer geweest en had een eigen zaak in bruidskleding. Ik ontwierp en maakte de jurken zelf.  Al lang wilde ik kunst schilderen, maar had nooit tijd. Nu heb ik de tijd en ben ik begonnen.”

Wim Haamke

Computerspecialist, fotograaf maar ook uitvinder en kunstenaar uit Zwolle. Wim exposeert foto’s en digitaal werk. 

Hans Poolman

Hans Poolman maakt natuurfoto s en is hand-boekbinder. De foto’s verwerkt Hans in zijn boeken. 

Peter van der Werf

 ”Ik ben een spoorzoeker. In het dagelijks leven milieu-kundige. Ik onderzoek plekken waar mensen hebebn huisgehouden of binnenkort hun stempel zullen drukken. Als ik fotografeer, struin ik door de stad, op zoek naar sporen die mensen achterlieten. De mens is overal aanwezig, maar is ook de grote afwezige in mijn fotografie. Bouwterreinen, verlaten stadions en industrieterreinen, muren beklad met graffiti weerspiegelen de chaos die de mens kan aanrichten.”

Daniëlle Broekhuizen-Mazzola

 Geboren in Zwolle, opgegroeid in het westen van het land en gestudeerd in Amsterdam. Vanaf 1979 woonachtig in de kop van Overijssel. “Mijn schilderijen zijn surrealistisch van aard.” Naast een zekere mate van lichtvoetigheid in de benadering van het onderwerp, zoekt Daniëlle veelal naar rust en harmonie in de gekozen kleur. “Het liefst heb ik dat mijn werk mensen inspireert en tot nadenken zet.”

  Gea Bleijenberg

54 jaar geleden geboren in Wageningen, woonachtig in Zwolle. Gea werkt sinds 9 jaar als kunstenaar op de oude ambachtsschool. “Ik heb mijzelf schilderen geleerd, ik ben autodidact. Ik denk dat dit ook een mooi leerdoel is voor  andere mensen met een functiebeperking.”

Bob Wierenga

“Een groot deel van mijn tijd breng ik graag in de natuur door. Zelfs in een middelgrote stad als Zwolle, waar ik woon, loop en/of fiets je zo de natuur in. Daarnaast ben ik al vanaf mijn vroege jeugd creatief bezig. Eerst sneed ik kleine bootjes uit boomschors en later begon ik met klei en hout te werken. Inmiddels is het alweer 25 jaar geleden dat ik in aanraking kwam met steen en dit heb ik vastgehouden.”

Elze  Klute-van Weeghel

“Vanaf de jaren tachtig ben ik bezig met klei. De eerste beginselen heeft Marry Algra mij bijgebracht. Door haar werd ik ook enthousiast voor raku. Merendeels maak ik figuratieve beelden al dan niet raku-gestookt of alleen geglazuurd. De vormen zijn geïnspireerd door gevoelens en eenvoud. Met mijn beelden probeer ik innerlijke gevoelens tot uiting te brengen.”

Martijn Bakker

“Mijn werk vat ik samen onder de noemer ‘Wonderdelen’. Het is een samentrekking van Wonderen en Onderdelen en dat is precies wat ik maak: kleine, of grotere, wonderen samengesteld uit onderdelen van diverse mechanieken en apparaten. Wat daar uit komt roept verwondering op, de vraag of het echt zou kunnen werken. Bovendien zit er een tijdreis in de werken: de onderdelen komen uit verschillende tijdperken en geven daarbij een blijk van wat een eventuele toekomst zou kunnen zijn.”

Henny Lamme

“Veel van mijn werk zijn of lijken bloemen.” Henny werkt met keramiek, glas en vilt. Dit geeft boeiende tegenstellingen. Keramiek is gedraaid of handgevormd. Het glas wordt op verschillende manieren bewerkt, in de oven of met de brander.

Ton van Sprang

“Ik ben autodidact beeldhouwer waarbij mijn voorkeur uit gaat naar het werken met natuurlijke materialen zoals steen en hout. Binnen de enorme diversiteit aan stenen, kies ik uit de hardere soorten graag marmer, Belgisch hardsteen of graniet. Bij de zachtere steensoorten geniet albast mijn voorkeur. Van alle houtsoorten is eikenhout mijn absolute favoriet.”

Beeld van Elze Klute-van Weeghel.
Schilderij van Daniëlle Broekhuizen-Mazzola.
Stenen object van Bob Wierenga.
Creatie van Martijn Bakker.
Schilderij van Maria Cabral.