Afbeelding
Foto: Unknown

Het Handelshuys moet verrijzen op plek V&D en Hudson’s Bay

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - “We gaan onze binnenstad repareren!” Met die motivatie presenteerde de Zwolse ontwikkelaar Junco haar plan voor Het Handelshuys op de plek van de oude V&D en Hudson’s Bay. Het wordt een complex waarin wonen, winkelen, boodschappen doen, eten en drinken en verblijven samengaan. 

Bij de ontwikkeling is De Zwarte Hond ingeschakeld, een ervaren architect in stedelijke opgaven. De inwoners, ondernemers en eigenaren in het Broerenkwartier waarin het voormalige warenhuis Hudson’s Bay ligt, zijn inmiddels geïnformeerd via een brief van de gemeente en verwezen naar www.hethandelshuyszwolle.nl voor meer informatie en een uitnodiging voor een digitale informatieavond op woensdag 7 april.

Sinds januari 2020 staat het gebouw leeg, in het najaar van 2020 heeft Junco het gebouw aangekocht. Het doel is een herontwikkeling die bijdraagt aan het ‘upgraden’ van de binnenstad.

Over enkele jaren zal Het Handelshuys, zoals we het door de ontwikkelaar voor nu genoemd is, een levendige verrijking zijn voor Zwolle. Met De Zwarte Hond, ontwerpbureau voor architectuur en stedenbouw ontwikkelde Junco een plan om het leegstaande monofunctionele warenhuis te herontwikkelen tot een multifunctioneel aangenaam complex. Een plan waarin wonen, winkelen, boodschappen doen, eten en drinken en verblijven samengaan. 

De begane grond wordt levendig met horeca, winkels en mogelijk maatschappelijke en/of /culturele functies. Het historische stratenpatroon wordt teruggebracht en de rooilijnen sluiten aan op de omgeving. Het wordt een oen omgeving zonder achterkanten.

Er komt ruimte voor fietsers en voetgangers in het plan door het herstellen van de Bitterstraat en een verbinding naar de Nieuwstraat.

Junco gaat op woensdag 7 april samen met De Zwarte Hond het plan toelichten aan de omwonenden en met hen in gesprek. Het project bevindt zich in de voorlopig ontwerpfase. De planning is om eind dit jaar de procedures af te ronden die nodig zijn om medio volgend jaar een start te kunnen maken met de sloop en nieuwbouw. Wie meer wil weten of op de hoogte gehouden wil worden, kan een bezoek brengen aan www.hethandelshuyszwolle.nl. Daarop staan ook contactmogelijkheden.

Voor meer informatie over Junco, zie website www.junco.nl  

Afbeelding
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30