Gratis proefles ETS-Bijbelcursus in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - Het nieuwe seizoen van de ETS-Bijbelcursus van het Evangelisch College beginnen weer op woensdag 8 september. Ter kennismaking zijn de lessen in september gratis te volgen. 

Het Evangelisch College zet zich in voor Bijbelonderwijs in Nederland en biedt de interkerkelijke ETS-Bijbelcursus aan op 55 locaties in Nederland. Jaarlijks volgen zo’n 1.200 christenen deze cursus.

De ETS-Bijbelcursus is er voor iedereen die wil groeien in geloof en meer wil begrijpen van de grote lijn en samenhang van de Bijbel. In de lessen wordt onder meer aandacht besteed aan de achtergronden, thema’s, context en de hoofdgedachten van elk Bijbelboek. De inhoud van de cursus is verdeeld over vier cursusjaren waarin alle Bijbelboeken aan bod komen. Per les wordt doorgaans één Bijbelboek behandeld.

In Zwolle heeft de ETS twee cursusgroepen. Cursisten kunnen zelf kiezen bij welke groep zij aansluiten. De lessen zijn de eerste en derde woensdag van de maand (groep 1) en de vierde zaterdag van de maand (groep 2). Op de woensdagen zijn de lessen van 19.30 tot 22.00 uur, op de zaterdagen van 9.30 tot 15.00 uur. 

De cursusgroepen komen samen in de Plantagekerk aan de ter Pelkwijkstraat. De lessen over het Oude Testament worden verzorgd door Esther Stoorvogel (groep 1) en Anne Nijburg (groep 2). De lessen Nieuwe Testament worden in beide groepen gegeven door Johan van der Toorn.

Geïnteresseerden kunnen in september gratis en vrijblijvend een proefles bij te wonen. Van te voren aanmelden via de website is, in verband met de coronamaatregelen, noodzakelijk. Uiteraard worden de richtlijnen van het RIVM in acht genomen.

Meer lezen over de cursus en aanmelden voor een proefles kan op de website van het Evangelisch College: www.evangelisch-college.nl/ets.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 20 uur geleden