Afbeelding
Foto: Vera van der Sluis

ANNO maakt Zwols prentenboek voor kleuters

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - ANNO, museum in de maak, heeft een Zwols prentenboek voor kleuters gemaakt. Anne-Minke Meijer, educatief Bouwer bij ANNO verraste de kleuterklassen van de Parkschool vrijdag met het boek ‘Onna ontdekt Zwolle – ’t Zwolse Prentenboek’.

Iedere Zwolse basisschool krijgt van ANNO ‘Onna ontdekt Zwolle - ´t Zwolse Prentenboek’ cadeau. Het museum in de maak gelooft dat alle kinderen de mogelijkheid moeten krijgen om het verhaal van hun stad te leren kennen. 

In het boekje zijn de iconische plekken van Zwolle terug te vinden en gaan de lezertjes opzoek naar muntjes, zo maken de kinderen spelenderwijs kennis met het Zwolse erfgoed.

Wethouder Monique Schuttenbeld sprak de kinderen uit groep 1 en 2 toe in een videoboodschap: “Zwolle is een stad met een hele rijke historie. Onze prachtige binnenstad, ons erfgoed en onze gezamenlijke verhalen zijn hier het bewijs van. Ik vind het heel belangrijk dat ook de jongste inwoners onze historie leren kennen en gaan waarderen. Het Zwolse Prentenboek is een prachtig voorbeeld van hoe kinderen op een speelse manier wegwijs kunnen worden gemaakt in de historie van onze stad.” 

Vincent Robijn, directeur Allemaal Zwolle en verantwoordelijk voor ANNO: “Het prentenboekje sluit aan bij onze missie de verhalen van de stad aan alle Zwollenaren te vertellen. Dit boekje is een laagdrempelige manier voor de allerjongsten om hun stad te leren ontdekken zodat zij deze later extra waarderen.”

Het prentenboek is tot stand gekomen dankzij de input van jonge ouders en kinderen uit Zwolle. In verschillende themasessies hebben deze zogenoemde MeeMakers meegedacht over de inhoud van het boekje. Zó zijn de iconische plekken in de stad aangewezen door haar inwoners en ook de naam Onna is bedacht door een van de MeeMakers, Janine van de Raadt. De illustraties zijn gemaakt door Ruben Gringhuis, de vormgeving door Inge Lub en de teksten uit het boekje zijn van Daniëlle Bakhuis.

’t Zwolse Prentenboek is te koop bij het Zwolse Balletjeshuis aan het Grote Kerkplein 13 en Engel Winkelcafé aan de Grote Markt 3 in Zwolle. Kersverse ouders krijgen het boekje cadeau bij de aangifte van hun kind. 

Meer over dit project van ANNO staat op www.anno.nl/onna