GGD IJsselland gaat testen en vaccineren op Marslanden

Algemeen

Zwolle - GGD IJsselland stopt in september met testen en vaccineren in de Zwolse IJsselhallen. De teststraten en priklijnen verhuizen naar een bedrijfspand aan de Paxtonstraat op bedrijventerrein Marslanden in Zwolle. 

“Hier starten we op dinsdag 21 september met testen en op zaterdag 25 september met vaccineren”, deelt strategisch manager Margreet Algera van GGD IJsselland mee. De IJsselhallen blijven tot maandag 20 september 12.00 uur open voor testen en tot en met vrijdag 24 september voor vaccineren.

“Het huurcontract met de IJsselhallen loopt in september af”, zegt Algera. “Daarom zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Het pand aan de Paxtonstraat bleek te huur te zijn. Het is groot genoeg voor een inrichting met zowel teststraten als priklijnen, wat in de IJsselhallen goed is bevallen.” De nieuwe locatie is bovendien goed bereikbaar per auto en fiets. “En tegenover het gebouw zijn voldoende parkeerplaatsen waarop je gratis kunt parkeren.”

In de IJsselhallen zijn inmiddels meer dan 255.000 coronaprikken gezet en bijna 124.000 coronatesten afgenomen.

Het percentage Nederlanders dat volledig tegen corona is gevaccineerd stijgt de komende maanden naar verwachting nog verder. Margreet Algera: “Dit goede nieuws houdt in dat minder mensen een prikafspraak gaan maken. We spelen daar als GGD IJsselland op in door enkele locaties te sluiten en de vaccinatiecapaciteit op andere te verminderen.”

In Zwolle wordt zowel de prik- als testcapaciteit verminderd. “De Paxtonstraat telt straks minder priklijnen en teststraten dan we nu in de IJsselhallen hebben. We haken daarmee in op de dalende vraag naar vaccinaties en/of de capaciteit voor testen die we in het najaar maximaal nodig denken te hebben.”