Afbeelding
Foto: Eva Heijne

Artez Poporkest opent Bruisweken 2021

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle- Het Artez Poporkest opent maandag 30 augustus om 20.30 uur de Bruisweken. Het orkest speelt tijdens een online show in Hedon.

Het ArtEZ Poporkest speelt met strakke ritmes, aanstekelijke energie en prachtige melodieën. Het bestaat uit 37 conservatoriumstudenten die maandag spelen met opkomende Zwolse artiesten in de grote zaal van Poppodium Hedon. Dat gebeurt onder leiding van Jan Wessels, bekend van het Metropool Orkest.

Het Artez Poporkest is een initiatief van Het Gilde in samenwerking met het ArtEZ Conservatorium Zwolle en BuroRuis en is erop gericht om in de huidige corona situatie, muzikaal Zwolle op de kaart te zetten.

De opkomende artiesten zijn: 


WØLF. Is een duo wat is voortgekomen uit de Docent Muziek afdeling van het ArtEZ conservatorium te Zwolle. Wat begon als gezellig samen muziek maken, is inmiddels een soepel en professioneel muzikaal duo. Naast een aantal covers hebben Wolter (toetsen en backing vocals) en Fabiënne (zang) ook eigen werk. Met deze uptempo en swingende muziek worden ze de feel good act van de livestream.

Hiigo is een Nederlandstalige indie/pop band waarbij het verhaal centraal staat. De ambitieuze vriendengroep is zowel muzikaal als tekstueel niet bang om de diepgang van het leven te belichten en streeft met hun diepe teksten en de fijn in het gehoor liggende muziek naar een nieuwe nederpop sound. Het jaar 2021 staat in het teken van de release show op Eurosonic Noorderslag.

Noa Lué is een singer-songwriter van het ArtEZ conservatorium te Zwolle. Na haar Docent Muziek studie besloot ze zich volledig te storten op haar zang en schrijfwerk aan de opleiding Jazz & Pop. Haar heldere stem, persoonlijke verhalen en rijke harmonieën sluiten naadloos aan bij de orkestrale setting van Het Zwols Poporkest.

Lot’s ‘n More is een vierkoppige band van de Jazz & Pop afdeling van het conservatorium. De muziek omschrijven ze zelf als een eigenwijze mix van jazz, latin en soul en daar is geen woord van gelogen. In de muziek van Lotte, Tijmen, Karel en Remco ga je heel snel alle kanten op, zolang er maar een goeie groove klinkt.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13