Afbeelding

Kunstruimte het Langhuis start Student in Residence

Algemeen

Zwolle - Het Langhuis aan de Goudsteeg stelt haar kunstruimte beschikbaar voor een artist-in-residence. 

Het Langhuis zoekt een academiestudent die deze ruimte benut in aanloop naar de Finals. De eindexamenstudent kan drie maanden gebruik maken van het Langhuis. Een waardevolle invulling van de kunstruimte, nu publieksactiviteiten in verband met coronamaatregelen onzeker zijn.

De student krijgt van 5 april tot en met 6 juni de sleutel. De student kan de ruimte bijvoorbeeld gebruiken als atelier of repetitieruimte. Digitaal of in het echt: de organisatie kijkt met de student hoe het werk of performance tijdens de residentie bij het publiek onder de aandacht kan worden gebracht.

Voorwaarden zijn dat de student nu al in Zwolle woont en dit collegejaar eindexamen aan een kunstacademie of conservatorium doet.

Wie in aanmerking komt kan een korte motivatie schrijven waarom je de ruimte goed kan gebruiken en geeft een beschrijving van het eindexamenproject. Stuur dit uiterlijk 1 maart 2021 naar residentie@langhuis.nl o.v.v. Student in Residence, met naam en afstudeerrichting. Vragen kunnen ook naar dat adres.

Deadline inschrijving: maandag 1 maart, 17.00 uur, beoordeling door selectiecommissie: dinsdag 9 maart