Afbeelding

GGD IJsselland start met testen zonder afspraak

Algemeen

Zwolle - GGD IJsselland start maandag 23 augustus met testen zonder afspraak op alle zeven testlocaties. De openingstijden hiervoor verschillen per locatie. 

Testen is mogelijk in Zwolle, Deventer, Raalte, Ommen, Hardenberg, IJsselmuiden en Steenwijk. De teststraat in Zwolle is dagelijks open voor de vrije inloop van 9.00 tot 11.00 uur, 11.30 tot 13.15 uur en 14.00 tot 16.00 uur. 

“Bij binnenkomst in de teststraat kun je aangeven dat je zonder afspraak bent gekomen”, deelt testcoördinator Gertrud Zweerts mee. “Neem een geldig identiteitsbewijs mee. Dat checken we en daarna vullen we samen met jou het benodigde testformulier in. Nadat alles goed is ingevuld word je getest.” De testuitslag is tussen 24 en 48 uur bekend.

De testuitslag is te bekijken met DigiD via rijksoverheid.nl/coronatest. De tester krijgt een e-mail als de uitslag in te zien is. Als de testuitslag positief is en de geteste woont in de regio IJsselland, dan belt GGD IJsselland voor het bron- en contactonderzoek. 

Op afspraak testen blijft mogelijk. “We bieden per 23 augustus dus twee testmogelijkheden aan in plaats van één. Zo maken we het de inwoners en bezoekers van onze regio extra makkelijk om zich bij ons te laten testen.”

GGD IJsselland richt zich met deze extra service onder andere op studenten. “Je hoeft niet eerst te bellen of online een afspraak te maken voor een test, maar kunt gewoon langskomen. En dat geldt natuurlijk ook voor huisgenoten, familieleden of andere mensen die zich snel willen laten testen”, voegt de testcoördinator toe.

Zie ook www.ggdijsselland.nl

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14