Kerstbomen inzamelen was een groot succes, er werden veel meer bomen in geleverd zoals hier aan de Frankhuizerallee waar een ware muur van kerstbomen ontstond.
Kerstbomen inzamelen was een groot succes, er werden veel meer bomen in geleverd zoals hier aan de Frankhuizerallee waar een ware muur van kerstbomen ontstond. Foto: Frans Paalman

Kerstbomenactie levert 11.170 bomen op

Algemeen

Zwolle - Zwolse kinderen hebben dit jaar 11.170 kerstbomen ingeleverd tijdens de kerstbomenactie ‘Oude bomen vangen veel winst’. Dat is meer dan in 2020, toen de actie 9.641 bomen opleverde. 

De afgelopen twee woensdagen konden kinderen tot en met 15 jaar op verschillende locaties in Zwolle kerstbomen inleveren. Voor elke ingeleverde kerstboom kregen ze 20 cent én een stempel op hun stempelkaart. Met een volle stempelkaart (tien stempels) mogen ze gratis zwemmen in Zwembad De Vrolijkheid.

Het was de 33ste keer dat de kerstbomenactie plaatsvond. Hiermee voorkomen de gemeente en ROVA dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de wijken terechtkomen. De ingezamelde bomen worden verwerkt tot compost voor openbare groenvoorzieningen in de stad.