Afbeelding

SpoorcafƩ over het stationsgebouw en de Ooster- en Westerlaan

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - Woensdagavond 17 februari is het tijd voor het SpoorcafĆ©. Iedereen kan thuis vanaf de bank meedenken en meepraten over de ontwikkelingen in de Spoorzone. 

Dit SpoorcafƩ staat in het teken van onder andere de verbouwing van het stationsgebouw en de nieuwe inrichting van de Ooster- en Westerlaan. Vanuit de studio van RTV Focus wordt meer verteld over deze ontwikkelingen en kan iedereen online vragen stellen.

Het stationsgebouw wordt op dit moment flink onder handen genomen. Het is de bedoeling dat dit gebouw de huiskamer van de stad wordt. Een plek waar je op een prettige manier op je trein of bus wacht en waar je terecht kunt om wat te werken of elkaar te ontmoeten. De verbouwing is vorig jaar van start gegaan. Hoe staat het er nu voor? RTV Focus-presentatrice Hanneke Poelman praat hier tijdens het spoorcafƩ over met Earde Jepma, projectmanager bij NS.

De metamorfose van de Ooster- en Westerlaan

Tweede gespreksonderwerp zijn de Ooster- en Westerlaan. Ook die ondergaan een metamorfose. Deze historische lanen krijgen hun historische karakter weer terug. Zo worden er bredere stoepen aangelegd en zorgen bomenrijen voor een groen en een aantrekkelijk verblijf. Hoe dit er precies uit gaat zien? En hoe ver de plannen zijn? Dat zijn vragen die Hanneke Poelman gaat stellen aan projectleider Niels Munnik.

Praat mee

Door de huidige omstandigheden is een ontmoeting tijdens het SpoorcafĆ©, zoals vĆ³Ć³r corona, helaas niet mogelijk. Daarom kunnen Zwollenaren vanuit hun woonkamer meedenken en praten. Alle ideeĆ«n, meningen en betrokkenheid zijn erg belangrijk voor de Spoorzone. Tijdens de uitzending is het mogelijk om op twee manieren vragen te stellen en tips te delen: via de Facebookstream van RTV Focus (dan is de reactie voor iedereen zichtbaar) of WhatsApp (dan is de reactie alleen zichtbaar voor de medewerkers in de studio).

SpoorcafƩ begint woensdag 17 februari om 19.30 uur en duurt tot 20.30 uur.

Online te volgen via de website van RTV Focus of de Facebookpagina van RTV Focus.

Op televisie te volgen via KPN kanaal 1396, Ziggo Kanaal 44 en T-Mobile kanaal 783.

Over het SpoorcafƩ

Het SpoorcafĆ© is bij uitstek de plek om op een laagdrempelige manier over de ontwikkelingen in de Spoorzone in gesprek te gaan, ideeĆ«n uit te wisselen en om initiatieven te starten. Zwollenaren zijn van harte welkom om mee te denken en mee te doen. Het SpoorcafĆ© is een gezamenlijk initiatief van gemeente Zwolle, provincie Overijssel, NS en ProRail. Meer informatie: zwolle.nl/spoorcafe 

Meer weten over de Spoorzone? Kijk op www.zwolle.nl/spoorzone en volg Spoorzone038 op Facebook, Instagram en Twitter. 

Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen 3 uur geleden
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Brandweer doneert duikapparatuur aan Stichting Waterlicht Algemeen gisteren
Afbeelding
Makershuis VAKTOR biedt Mastertraject aan voor creatieve makers in de regio Zwolle Algemeen 2 mei, 12:52