Afbeelding

Zwolle lanceert nieuw energieloket voor inwoners

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - Sinds 1 januari 2021 heeft Zwolle een nieuw energieloket, het Duurzaam Bouwloket, waar inwoners gratis en onafhankelijk advies kunnen inwinnen over energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij wonen. Duurzaam Bouwloket is de nieuwe partner van de gemeente Zwolle in de energietransitie. 

Het gemeentelijk energieloket is hét centrale informatiepunt over de energietransitie voor inwoners. Hier kunnen inwoners gratis en onafhankelijk advies inwinnen wanneer zij hun woning energiezuinig, comfortabel en mogelijk aardgasvrij willen maken. Duurzaam Bouwloket verzorgt in meer dan 130 gemeenten het energieloket. Het Duurzaam Bouwloket is onafhankelijk, wat betekent dat ze geen vergoeding ontvangt voor het doorverwijzen van inwoners naar bedrijven die duurzaamheidsmaatregelen kunnen uitvoeren. 

Op de website www.duurzaambouwloket.nl/zwolle is alle informatie te vinden over energiebesparende maatregelen, een stappenplan naar een aardgasvrije woning, subsidie- en financieringsregelingen en betrouwbare bedrijven die de maatregelen uit kunnen voeren. Inwoners met vragen kunnen contact opnemen via e-mail, chat of telefoon. De adviseurs zitten klaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur

De komende jaren gaat er op het gebied van energie voor woningbezitters in Nederland een hoop veranderen. Het is de bedoeling dat gebouwen in Nederland in 2050 niet meer met aardgas worden verwarmd. Ook in Zwolle moeten de gebouwen en woningen dan op een andere manier van warmte worden voorzien. 

“Hier willen we onze inwoners zo goed mogelijk op voorbereiden en bij ondersteunen”, legt wethouder Monique Schuttenbeld (Energie) uit. “Woningeigenaren, en natuurlijk ook huurders, krijgen te maken met de transitie naar aardgasvrij wonen. Niet iedereen heeft al een duidelijk beeld van wat dit voor zijn of haar woning betekent. Mensen willen wel stappen zetten, maar weten niet precies hoe of wat. Hiervoor kunnen ze terecht bij het Duurzaam Bouwloket. Want ook al is 2050 nog ver weg, woningeigenaren kunnen nu al stappen zetten om hun huis energiezuiniger te maken. Door slimme maatregelen te nemen die passen bij hun woning en situatie, waar ze direct van profiteren en die zorgen voor een comfortabeler huis en lagere energiekosten.” 

Afbeelding
Gunning renovatie Spooldersluis aan Van den Herik, BAM en SPIE Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Met een Kerstboom op de Grote Markt en lichtbeeldentour is Zwolle klaar voor de Kerst Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Ossenmarktsteeg in een nieuw licht met lichtkunstproject 'Tussendoortje' Algemeen gisteren