Stadsbakker Arend Kisteman, Jaco Zwiggelaar en Wim Brink van Bike-4Life en Corine den Hollander van InytermeZZo. (Foto:  Frans Paalman)
Stadsbakker Arend Kisteman, Jaco Zwiggelaar en Wim Brink van Bike-4Life en Corine den Hollander van InytermeZZo. (Foto: Frans Paalman) Foto: Frans Paalman Zwolle

Oliebollen drive-thru voor IntermeZZo

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - Stichting Bike-4Life organiseert eind december een oliebollen drive-thru om geld in te zamelen voor nazorgcentrum IntermeZZo, een organisatie die zich inzet voor nazorg van kankerpatiënten. De organisaties slaan de handen ineen om geld op te halen, omdat door corona veel van de inkomsten van IntermeZZo zijn opgedroogd. De oliebollen worden gebakken door de Stadsbakker en kunnen worden besteld vanaf tien stuks.

(door Joost ter Bogt)

Bestellen moet voorafgaand aan de drive-thru, via de website van Bike-4Life. Er zijn oliebollen met en oliebollen zonder vulling. Beide kosten ze één euro per stuk, maar ze dienen te worden besteld per tien. “Op 30 en 31 december organiseren we dan een feestachtige drive-thru op de parkeerplaats van intermeZZo. We hebben allemaal lichtjes, muziek en andere dingen geregeld, zodat het een echt feestje wordt.”, aldus Jaco Zwiggelaar van Bike-4Life. “We toveren de parkeerplaats zo om dat je een rondje kunt rijden met je auto. Je rijdt door de drive-thru en ontvangt je zak met bestelde oliebollen door het raam van je auto, op veilige afstand.”

Door corona konden veel van de activiteiten die de nazorgorganisatie organiseert afgelopen jaar niet doorgaan. “Alle grote evenementen die we normaal organiseren gingen niet door. Hier halen we gebruikelijk veel geld mee op”, vertelt Corine den Hollander van IntermeZZo. Voor financiering is de organisatie volledig afhankelijk van sponsoren. Tegemoetkoming van de overheid voor misgelopen inkomsten ontving de organisatie afgelopen jaar niet. “Het geld dat wordt opgehaald door de oliebollen drive-thru is meer dan welkom. Ook is het enorm mooi gebaar naar alle vrijwilligers van IntermeZZo die zich dit jaar hard hebben ingezet, ondanks corona.”

De oliebollen worden gebakken door de Stadsbakker. Vanaf eind december wordt er in enorm tempo gefrituurd. “We werken vanaf de kerst keihard. Soms dagen van 30 uur. We bakken zo’n vijftienhonderd oliebollen per uur. Het is mooi dat we onze oliebollenverkoop kunnen verspreiden door mee te doen aan goede doelen acties. Ik heb geen moment getwijfeld om mee te doen.”, aldus Arend Kisteman, eigenaar van de Stadsbakker.

“We hopen dat het een ontzettend succes wordt. De Stadsbakker kan een enorme hoeveelheid oliebollen bakken. We organiseren alles zo dat het veilig is, maar hopen dat het ontzettend druk wordt.”, lacht Zwiggelaar.

Ondanks corona is het even druk geweest bij IntermeZZo dit jaar. De nazorg van kankerpatiënten gaat onverminderd door. “Ook bij de drive-thru helpen de vrijwilligers van onze organisatie. De aanmeldingen hiervoor waren zo hoog, dat ik zelfs mensen heb moeten teleurstellen”, vertelt Den Hollander

De drive-thru wordt georganiseerd aan de Dokter van Thienenweg 1a. Bestellen kan via:

www.bike-4life.nl

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.