Een jonge vrouw bekijkt haar levensboom.
Een jonge vrouw bekijkt haar levensboom. Foto: Henk Boudewijns

Keltische boomwandeling door Engelse Werk

Algemeen

Zwolle - Historicus Girbe Buist en wichelroedeloper Johannes Zoet geven op de zondagen 22 en 29 augustus een Keltische Boomwandeling in het Engelse Werk bij Zwolle. Dat gebeurt in het kader van de IJsselbiënnale.

Bomen speelden een belangrijke rol in de Keltische cultuur. Zij zagen in bomen een symbool van het eeuwige leven. Ook kenden zij een boomkalender van dertien bomen, die corresponderen met even veel mensentypen. Tijdens de wandeling ontdekken de deelnemers welke boom bij hen hoort en hoe deze bijdraagt aan de strijd tegen de opwarming van de aarde.

De Kelten sneden van hazelaartakken houten wichelroedes waarmee zij krachtplekken opspoorden voor rituelen en rechtspraak. Tijdens de wandeling krijgen de deelnemers een set wichelroedes en leren ze hoe en waarvoor je die kunt gebruiken.

De Keltisch boomwandeling duurt twee uur en start om 13.30 voor het restaurant van het Engelse Werk. De kosten voor deelname bedragen 18 euro (inclusief een set wichelroedes en een boekje over boomkarakters. 

Aanmelden via contact@pelgrimspad.nl

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30