Afbeelding

Tuinland helpt Zonnebloem bij actie Sunsation Sunflower

Algemeen

Zwolle - De Zonnebloem afdeling Zwolle-Zuid - Assendorp doet ook dit jaar mee aan de actie Sunsation Sunflower. Van maandag 9 tot en met zondag 22 augustus is bij Tuinland aan de Charles Storkstraat de potzonnebloem te koop. 

Kopers van deze zonnebloem krijgen een plan met verschillende zijknoppen met donkere kern, zoals de bekende zonnebloemen in Frankrijk, maar dan in een pot. Daarnaast steunen kopers het goede doel van de Zonnebloem. Tuinland sponsort deze actie.

Op zaterdag 21 augustus staan de vrijwilligers van de Zonnebloem met een kraam bij Tuinland om de verkoop te ondersteunen. Ook zal de Zonnebloemauto er staan. Deze auto is geschikt voor rolstoelgebruikers of mensen in een scootmobiel, daarnaast kunnen er drie personen mee. De vrijwilligers en gasten van de Zonnebloem krijgen met de Zonnebloemauto een zonnebloem thuisbezorgd.

Zadenveredelaar Evanthia BV en kwekers van telerscollectief Sunsation Sunflower zijn sinds 2019 een samenwerkingsactie begonnen om mini-zonnebloemen in pot te verkopen voor Nationale Vereniging De Zonnebloem. Van elke verkochte bloem in de actieverpakking gaat een euro naar de landelijke vrijwilligersorganisatie.

Afbeelding
Traditionele 'Festivals of Lessons and Carols' in Peperbus Nieuws Ingezonden 1 dec., 22:00
Afbeelding
Koerswijziging Fraterhuis: Gemeente zoekt nieuwe locatie Fraterhuis in Broerenkwartier Algemeen 1 dec., 16:40
Afbeelding
Dijkexpeditie onthult toekomstplannen voor bescherming van de IJsseldijk Algemeen 1 dec., 16:28