Afbeelding

HEMA verrast gevangenis Zwolle met vrachtwagen vol gebak

Algemeen

Zwolle - De penitentiaire inrichting (PI) Zwolle kreeg gisteren een onverwachte traktatie. De plaatselijke HEMA-bakkerij verraste alle gevangenismedewerkers en gedetineerden met gebak. 

Omdat de HEMA-winkel niet langer open mag zijn, dreigde de winkel met de taarten te blijven zitten. Vandaar dat gezocht werd naar een alternatief. Die werd gevonden in de gevangenis.

“Onze portier kreeg woensdagavond een telefoontje of we belang hadden bij gebak”, vertelt plaatsvervangend vestigingsdirecteur Eelke Meijer van PI Zwolle. “Na kort intern overleg hebben we dit mooie aanbod direct dankbaar aanvaard. De gebakjes zijn donderdagochtend bezorgd. De HEMA was op zoek naar een grote organisatie die ze in deze bijzondere periode een hart onder de riem kon steken. Wat dat betreft is de traktatie bij ons prima op zijn plek.”

Werken in een gevangenis geldt als een vitaal beroep. Eelke Meijer: “We kunnen onze gedetineerden immers niet naar huis sturen. Dat betekent dus dat er hier elke dag een groot aantal mensen aan het werk is om de gevangenis draaiende te houden en de veiligheid te waarborgen. In deze coronatijd wordt er veel van ons gevraagd. En van onze gedetineerden. Zij merken ook de beperkingen van de coronamaatregelen. Zo moeten ze tegenwoordig hun bezoek ontvangen achter plexiglas. Dat is natuurlijk niet prettig wanneer bijvoorbeeld je partner en kinderen langs willen komen.”

Het gebak van de HEMA is door PI Zwolle coronaproof verspreid onder de aanwezige medewerkers en de bijna 400 mannelijke en vrouwelijke gedetineerden.

Afbeelding
Afbeelding

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.