Afbeelding
Foto: Close-Up Fotografie

Dweilorkesten doen de ronde langs Zwolse zorginstellingen

Algemeen

ZWOLLE - Dit keer geen draaiorgels, maar zes dweilorkesten traden afgelopen zaterdag en zondag op voor tien zorgcentra voor senioren en bij de sponsor Bruna. De organisatie was in handen van de Vrienden van WEW. 

“Het was geweldig, we hebben ontzettend veel positieve reacties gehad”, reageert oprichter en voorzitter Wichert aan ‘t Rot van de Vrienden van WEW. “Niet alleen van de luisteraars, ook van de service coördinatoren van de twaalf locaties en de muzikanten die overal met een drankje en een hapje werden ontvangen.” In coronatijd heeft de stichting 250 optredens met een draaiorgel georganiseerd. Aan ‘t Rot: “De dweilorkestenmarathon had ik al eerder willen doen, maar dat was nog maar gedeeltelijk gelukt. Nu lukte het wel. De orkesten hadden net weer genoeg kunnen oefenen en waren blij om weer te spelen.” De dweilorkestenmarathon krijgt in april/mei volgend jaar een vervolg, belooft de voorzitter.
Niet alleen de bewoners konden van de swingende muziek genieten, ook belangstellenden en voorbijgangers waren welkom. De Tower Snörr’n speelden bij Fermate, Pardoes bij de Nieuwe Haven en bij de Havezate, 103DB bij de Rivierenhof en Bruna Aa-landen, As’t spölt maj bli’j wéh bij Westenhage en bij Berkumstede, de Knollentrekkers bij Zandhove en de Stroatklinkers bij De Venus.

Afbeelding
Afbeelding