Afbeelding
Foto: Robert Westera Fotografie

Zwolse jeugdprojecten krijgen 49.000 euro steun

· leestijd 2 minuten Algemeen

ZWOLLE - In de vijfde en laatste beslisronde van 2021 heeft het bestuur van stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle nog eens 49.000 euro toegezegd aan vijftien verschillende jeugdprojecten. Hiermee komt de totaalstand voor 2021 op ruim 195 duizend euro. 

Het bestuur van de stichting komt elk jaar op vijf momenten bijeen om de aanvragen te beoordelen en subsidies toe te wijzen aan projecten die bijdragen aan de educatie en duurzame ontwikkeling van Zwolse jongeren tot en met 25 jaar. Het bestuur heeft deze ronde besloten een bijdrage toe te zeggen aan vijftien aanvragers. Het bestuur is met name onder de indruk van twee aanvragers. De eerste betreft Stichting Stad & Cultuur die al enige jaren het project Kunstbende Overijssel organiseert. Dit is een uitgebreid talentontwikkelingstraject op het gebied van cultuur voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar. Met de financiën die ze ter beschikking hebben, leveren ze volgens het bestuur een enorme toegevoegde waarde voor onder andere de Zwolse jeugd. 

Gedurfd

Daarnaast vindt het bestuur het project ‘We zwemmen nog’ van Theater de Makkers een gedurfd en ambitieus project waarbij velen worden betrokken. Met dit project brengen de Makkers de historie weer tot leven waarbij het publiek op allerlei mogelijk manieren wordt betrokken.
De overige dertien bijdragen werden toegezegd aan de opleiding van een hulphond voor een autistische jongen en het groener maken van speelpleinen van basisschool De Oosterenk, speeltuin Spoolde en de speeltuin in Glanerbeek. Het Noodfonds Zwolle e.o. ontvangt een bijdrage voor kleine schuldhulpprojecten. Op het gebied van sport krijgt Zwolse Gymnastiekvereniging Kwiek & Lenig een bijdrage voor de aanschaf van turnapparatuur.

Theatershow

De volgende cultuurprojecten mogen ook op een bijdrage rekenen: het DiverseCity festival dat wordt gehouden in Academiehuis de Grote Kerk, het zomerfestival Zwetsen & Kletsen van stichting Wildebras, de voorstelling De Notenkraker van Dansstudio Maschenka en klarinetensemble Klarinjo, het Zwolse Muziektheater voor de begeleiding van twaalf jeugdleden voor de voorstelling Ciske de Rat, stichting MyPodium voor de theatershow ‘Sint stuif es in’ en stichting Fonds voor Ontwikkeling Nieuwe Kerkmuziek voor de ontwikkeling en uitvoering van de nieuwe Lukas Passie. Last but not least kan het Bevrijdingsfestival 2022 rekenen op een financiële injectie.

Aanvraag

Wie ook een duurzaam en eigentijds project heeft maar het net niet lukt om de financiën rond te krijgen, kan eerst een snelle check op de website www.hervormdweeshuiszwolle.nl doen om te zien of die in aanmerking komt voor een bijdrage. Een aanvraag indienen voor de eerste beslisronde van 2022 kan nog tot maandag 21 februari 17.00 uur.

Vloggen

Een cultuurproject goed omschrijven op papier is niet altijd eenvoudig, realiseert het bestuur zich. Daarom biedt ze aanvragers van cultuurprojecten die een bijdrage van maximaal 2.000 euro willen aanvragen de mogelijkheid om in plaats van een projectplan een video/vlog van maximaal drie minuten in te sturen. Zie de website voor meer informatie.

Fonds

Stichting Hervormd Weeshuis is een vermogensfonds dat Zwolse jongeren tot en met 25 jaar een financieel steuntje in de rug biedt bij hun ontwikkeling op cultureel, intellectueel en sportief vlak. De giften zijn bestemd voor duurzame en eigentijdse projecten die de deuren openen voor de lokale jeugd en het verschil maken. Zie voor meer informatie de website www.hervormdweeshuiszwolle.nl.