Adri Zwarthoff (li) neemt de cheque in ontvangst van Cees Lubbers.
Adri Zwarthoff (li) neemt de cheque in ontvangst van Cees Lubbers. Foto: Eigen foto

Landstede Hammers haalt 10.000 euro op voor Monicares Foundation

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Landstede Hammers heeft met haar actie in de strijd tegen kanker liefst 10.000 euro opgehaald voor de Monicares Foundation. Dit bedrag bestaat uit de opbrengst van de virtuele kaartverkoop en de veiling van de unieke wedstrijdshirts.

De Hammers speelden 9 januari tegen Feyenoord en die wedstrijd stond volledig in het teken van de strijd tegen kanker. Zo werden er virtuele tickets verkocht en werd er gespeeld in speciale oranje wedstrijdtenues. Deze tenues werden de afgelopen periode online geveild en dat bleek populair. Met de veiling werd een bedrag van om en nabij de 5.000 euro opgehaald, terwijl ook de verkoop van de virtuele tickets al een fraai resultaat opleverde.

Motor

Landstede Hammers schonk donderdagavond een cheque ter waarde van 10.000 euro aan de Monicares Foundation. In eerste instantie stond er ruim 9.000 euro op de cheque, maar Cees Lubbers besloot het bedrag af te ronden naar 10.000 euro. Lubbers, in het verleden actief als veilingmeester, was in de jaren negentig de grote motor achter de club door het eredivisiebasketbal naar Zwolle te halen. In 1996 beleefde de club onder de naam Cees Lubbers The Hammers haar eerste wedstrijden in Zwolle.

Hartverwarmend

Lubbers was donderdagavond aanwezig om de veiling af te sluiten en reikte de cheque uit aan Adri Zwarthoff van de Monicares Foundation. Gerrard Vinke, voorzitter van Landstede Hammers, is trots op het resultaat. “Als club zijn wij ontzettend blij met dit mooie resultaat. Direct of indirect treft die verschrikkelijke ziekte ons allemaal en daarom is het zo mooi om als club in actie te komen. We bedanken iedereen die een bijdrage heeft geleverd, samen zijn we de strijd aangegaan. Het was prachtig om te zien dat Cees Lubbers het bedrag naar 10.000 euro bracht. Alle steun was hartverwarmend”, vertelt Vinke.

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14