Afbeelding
Foto: Erik Franssen

Deelnemers gezocht voor theaterroute De Kringlopera

Algemeen

ZWOLLE - In 2021 hebben de theatermakers van KASKO samen met buurtbewoners de voorstelling gemaakt in en om de kringloopwinkel aan de Nieuwe Deventerweg. Om ook deze editie weer tot een succes te maken zoekt de organisatie naar spelers én vrijwilligers achter de schermen.

De Kringlopera is onderdeel van het wijkproject Bruisende Buren, dat sinds 2015 jaarlijks neerstrijkt in Zwolle-Zuid. Eerder werd onder andere al de voorstelling ‘Requiem voor de IJsselcentrale’ gemaakt. Door de coronamaatregelen konden maar weinig mensen genieten van De Kringlopera in de zomer van 2021. 

“We gunnen meer mensen een kijkje in de wereld van de Kringloopwinkel en de fantastische personages”, zegt regisseur Céline Hoex van KASKO. “Daarom hebben we samen met de Kringloopwinkel besloten om De Kringlopera te hernemen.” Dit betekent dat de voorstelling op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juni opnieuw gespeeld zal worden.

De muzikale theaterroute De Kringlopera is een ontdekkingsreis door de kringloopwinkel van Zwolle-Zuid. Het publiek doorloopt, samen met de spullen, het kringloopproces: van het inleveren van spullen tot het vinden van een nieuwe eigenaar. Een uniek kijkje in de wereld van de kringloopwinkel.

Belangstellenden kunnen voor of achter de schermen meedoen als deelnemer. Bijvoorbeeld een rol als nepbloem, een luie stoel of een kaplaars? Of om het publiek te begeleiden of de catering te verzorgen? Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar bruisendeburen@gmail.com.

De kaartverkoop voor de theaterroute start in mei. 

Meer informatie op www.bruisendeburen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 12 uur geleden