De Plantagekerk.
De Plantagekerk. Eigen foto

Vrolijk Voorjaarsconcert in Plantagekerk

Algemeen

ZWOLLE -  Pianist Wouter Harbers geeft maandelijks een koffieconcert in de Plantagekerk aan de Ter Pelkwijkstraatte. Maandagochtend 11 april is het een vrolijk concert met als het thema ‘Lentekriebels.

Samen met trompettist Maurice van Dijk laat Wouter feestelijke muziek horen.  De musici gebruiken hiervoor vier instrumenten: vleugel, orgel, trompet en bügel.

Het concert begint in hartje Londen, met een opgewekte Trumpet Tune van ruim drie eeuwen geleden (Purcell). Daarna naar Duitsland, voor een vrolijk lentelied van Mendelssohn (Frühlingslied). Het blokje wordt afgesloten met een spetterend orgelstuk van Bach: zijn Dorische toccata.

In Italië schijnt de zon met een vrolijk concerto van Vivaldi. Uit Parijs komt Faurés ‘Après un rêve’. Daarna gaan de luisteraars het museum in, met een selectie uit Mousorgsky’s Schilderijententoonstelling, die eindigt bij De Poort van Kiev. Hierbij wordt stil gestaan bij de situatie in Oekraïne.

Het programma wordt afgesloten met Elgars Land of Hope and Glory. 

Vanaf 10.00 uur  is er koffie, het concert begint om om 10.30 uur. Beide musici vertellen tijdens het concert graag meer over de muziek. Het concert duurt ruim een uur, de entree is 17,50 euro. Kaarten via www.koffieconcerten.nl

Wouter Harbers en Maurice van Dijk.
Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 2 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 19 uur geleden