Afbeelding
Foto: Clemens Broekroelofs

Margaretha Consort weer in de Academiehuis Grote Kerk

Algemeen

ZWOLLE – Margaretha Consort  is donderdagavond 7 april terug in Academiehuis Grote Kerk. Het ensemble voor oude muziek brengt daar een passieconcert.

Na het Monteverdi-concert van oktober is het nu de tijd voor passiemuziek. De weken voorafgaand aan Pasen zijn traditiegetrouw weken van soberheid en bezinning. De laatste week heet zelfs ‘stille week’. 


Marjon Strik. - Foto: Jasper Verburgh

Dit zogeheten Passiebloemconcert is een laagdrempelig concert in kleine bezetting met passiemuziek uit heel Europa. Met slechts vier mensen op het podium wordt een intieme maar ook ontspannen sfeer gecreëerd omdat de musici het programma ook mondeling zullen toelichten.

Met de muziek die wordt gespeeld wijkt het Margaretha Consort zoals gewoonlijk af van de gebaande wegen en laat dit uitstekende ensemble het publiek kennismaken met onbekende pareltjes uit de 17e eeuw. Sopraan Marjon Strijk zingt, begeleid door twee cello’s, of twee viola da gamba’s en clavecimbel. Verder worden er met deze instrumenten instrumentale solostukken gespeeld. 

Het programma is een smaakvolle en evenwichtige samenstelling van muziek uit Frankrijk, Italië, Duitsland, Engeland en België. Artistiek leider is Marit Broekroelofs. Het programma duurt ongeveer vijf kwartier en heeft geen pauze.


Marit Broekroelofs. - Foto: Jonna Lubberts

Medewerkenden: Marjon Strijk, sopraan; Marit Broekroelofs, artistiek leider/cello/viola da gamba; Marike Tuin, cello/viola da gamba; Pieter Jan Dirksen, klavecimbel.

Aanvang om 20.00 uur (kerk open 19.30 uur), kaarten à 20 euro via www.margarethaconsort.nl
of aan de kerk.

Afbeelding
Informatieavond in Stadkamer over zorg in laatste levensfase Algemeen 28 jan, 14:21
Afbeelding
Feyenoord toont belangstelling voor Thomas van den Belt Sport 28 jan, 13:51
Afbeelding
PEC Zwolle voldoet uiteindelijk aan de verwachtingen en zet TOP Oss opzij: 4-1 Sport 27 jan, 23:43