Dries Bijlsma, Frenk de Slak en Rico.
Dries Bijlsma, Frenk de Slak en Rico. Foto: Melanie Marsman / Job, Joris & Marieke

Nederlands eerste familiehiphopshow Frenk De Slak van rapper Rico dit najaar uitgebreid op clubtour

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De Zwolse rapper Rico maakte dinsdag bekend dat hij dit najaar op tour gaat met de voorstelling ‘Tempo’ over Frenk De Slak. ‘Tempo’ is Nederlands eerste familiehiphopshow. Bedacht door Rico (Opgezwolle/Rico& Sticks) met muziek van producer en multi-instrumentalist Dries Bijlsma. Een volwaardige hiphopshow maar ook meer dan geschikt voor de jongste generatie muziekliefhebbers. De kaartverkoop voor de hele tour begint vrijdag 27 mei om 11.00 uur. Kijk voor alle shows op www.frenkdeslak.nl.

‘Tempo’ met Frenk De Slak is een show voor het hele gezin: een volwaardige hiphopshow. Met alles erop en eraan. Moddervette beats, scherpe teksten maar ook geschikt voor de jongste generatie. 

Rico: “Er moest eindelijk eens een hiphop show komen die interessant is voor zowel ouders als voor kinderen. Want hoe tof is het om met je kinderen naar een hiphop show te gaan? Er zullen vast ouders in de zaal staan die de Opgezwolle tijd hebben meegemaakt. Zij kunnen de sfeer van toen proeven en delen met hun kind.” 

Voor Frenk De Slak werkt Rico samen met Dries Bijlsma en is er tevens een grote rol weggelegd voor zijn eigen partner, theatermaker Nienke van der Ploeg.

Rico: ”Frenk is een vrolijke funky slak die geniet van het leven. Hij leeft in het nu en gaat op in het moment. Hij neemt overal de tijd voor. Veel tijd. Heel veel tijd. Dit heeft ook zijn keerzijdes, maar daar heeft Frenk iets op bedacht.” Frenk heeft een boodschap voor iedereen. Hoe vaker je luistert, hoe meer je hoort. Frenk de Slak gaat vanaf oktober 2022 op tour langs de toonaangevende zalen in het hele land waar Rico grote successen vierde. 

Naast de voorstelling verschijnt er ook een album met alle muziek uit Frenk de Slak en een prachtig boek met illustraties van het geroemde collectief Job, Joris en Marieke. Frenk De Slak is een productie van Hedon Talent Support met bijdrages van Fonds Podiumkunsten, VSB Fonds, Gemeente Zwolle en Provincie Overijssel.

Rico (Ricardo McDougal): icoon en vaandeldrager van de Nederlandse hiphop. Samen met Sticks en Delic doorgebroken als Opgezwolle en gezegend met een carrière van ruim twintig jaar aan de absolute top. In vele samenwerkingen langs alle grote festivals en ongeveer elke zaal in Nederland. Altijd actueel, scherp en vol energie. Met Frenk de Slak kunnen zijn kinderen hem op het podium zien met een voorstelling voor het hele gezin. Een droom die uitkomt! 

Dries Bijlsma is een toonaangevende Zwolse producer en muzikant. Hij wist van het Typhoon-album ‘Lobi Da Basi’ een meesterwerk te maken en drukte een grote stempel op dit megasucces. Werkt sinds jaar en dag met de allergrootste namen uit het Nederlandse muzieklandschap en wist in zijn drukbezette agenda de tijd te vinden om met Rico een album te maken en ook nog eens op tour te gaan.

De tour:

10-09-2022                 Burgerweeshuis, Deventer

01-10-2022                 Hedon, Zwolle 

09-10-2022                 Melkweg, Amsterdam

23-10-2022                 De Neushoorn, Leeuwarden

26-10-2022                 013, Tilburg

12-11-2022                 Metropool, Enschede

20-11-2022                 Luxor Live, Arnhem

11-12-2022                 TivoliVredenburg