Afbeelding
Eigen foto

Info-avond Broodfonds voor ondernemers

Algemeen

ZWOLLE - In Zwolle is een nieuw Broodfonds in oprichting. Voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben, is dit solidaire vangnet voor en door ondernemers bedacht. Het nieuwe Broodfonds heeft nog plaats voor zelfstandigen uit de omgeving, op dinsdag 21 juni is er een informatieavond. 

De bijeenkomst wordt vanaf 19.30 uur wordt gehouden in Creatieve Coöperatie Zwolle, Esdoornstraat 3. Het idee van ieder Broodfonds is eenvoudig: deelnemers kennen en vertrouwen elkaar. De maximaal vijftig deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. 

Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt en minder of geen inkomen meer heeft, maken alle anderen schenkingen over. Bij elkaar vormen die kleine bedragen een maandinkomen voor de zieke. Het geld dat deelnemers niet schenken, blijft van henzelf.
Een Broodfonds is er voor ondernemers met en zonder personeel, met bijvoorbeeld een VOF of BV en voor allerlei beroepen.

De informatieavond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. 

Een filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl. Aanmelden voor de bijeenkomst kan ook op die site. 

In Nederland zijn er 623 groepen in 195 plaatsen. Het totaal aantal deelnemers is 28.415, gemiddeld 46 per groep. Er zijn nog eens 40 groepen in voorbereiding.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30