Afbeelding
Eigen foto

Vijftien jaar Britten Talent gevierd met festival Strings Gone Wild

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Stichting Britten voor Jong Muziektalent viert vijftien jaar Britten Talent met een festival op Landgoed Schellerberg waar Jong Britten, leden en oud-leden van het Britten Strijkorkest optreden.

Landgoed Schellerberg in Zwolle wordt 11 juni omgetoverd tot een muziekfestival terrein met diverse podia waar verschillende ensembles, allen met oud Britteners, in uiteenlopende muziekstijlen optreden.

Het strijkers ensemble Ragazzi verrast met hun geheel eigen stijl van muziek maken met Jazz en Folk invloeden; Bovenst Knoopje Open neemt de bezoekers mee met hun prachtige teksten en muziek; het Dostojevstki Kwartet brengt kamermuziek op hoog niveau, net als violiste Coraline Groen, winnares van het Oskar Back concours in 2020; Julia Sabaté & Band presenteren Julia’s nieuwe opzwepende popmuziek met Spaanse invloeden, mezzo-sopraan Roza Herwig komt uit Londen met een programma met klassieke liederen en kleinkunst; Marthe Lasthuis presenteert met haar Honingbeer vioolmuziek met elektronische invloeden en er is een podium waar oud Britteners en Britteners kamermuziek spelen. Duo Juna heeft speciaal voor het Festival een kindervoorstelling gemaakt. Natuurlijk spelen ook het huidige Jong Britten en het Britten Strijkorkest, dat het opdrachtstuk voor contrabas van het afgelopen Britten Concours speelt. Oud Britten violiste en kunstenares Doortje Beemster presenteert haar schilderijen tijdens het festival. 

Het festival begint om 12.00 uur, duurt tot ongeveer 20.30 uur. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen, jongeren tot en met 26 jaar betalen 12,50 euro en volwassenen 22,50 euro. Kaarten kunnen gekocht worden via www.hetbritten.nl. 

“Het is onze missie om jonge strijkers uitdaging te geven, te inspireren en de kans te geven hun muzikaal talent optimaal te ontwikkelen met als basis de klassieke muziek”, zegt Loes Visser, dirigent en creatief leider van Het Britten. “Met dit festival willen wij het publiek inspireren met mooie muziek en laten zien dat klassieke muziek heel toegankelijk is. Net als klassiek ballet de basis is voor de dans, is de klassieke muziek een uitstekende basis voor alle muziek genres. Dit willen wij met dit festival laten zien en horen.”