Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Cursus ‘Omgaan met Dementie’ voor Mantelzorgers

Algemeen

ZWOLLE - Bij mensen met dementie merk je in veel gevallen onrust, verwarring en verdriet. En dat levert vaak onbegrepen gedrag op dat voor alle partijen niet gemakkelijk is. Het lijkt wel of je de ander niet kunt bereiken. Op dinsdag 30 augustus start de cursus ‘Omgaan met Dementie’ voor mantelzorgers.

Soms beland je als mantelzorger van iemand met dementie in een situatie waarvan je denkt, hoe ga ik hiermee om? Hoe pak ik dit aan? Er zijn manieren om mensen met dementie te bereiken en contact met ze te leggen. Je maakt verbinding door de regie te nemen, zonder te domineren.

Vierdelige cursus

Hoe dat werkt, komt aan bod in de training ‘Omgaan met Dementie’. De deelnemers gaan aan de slag met gedrag dat helpend is in de omgang met iemand met dementie. De cursus bestaat uit vier cursusmiddagen. Bij opgave gaat Steunpunt Mantelzorg ervan uit dat de deelnemers alle keren aanwezig kunnen zijn.

Aanmelden en meer informatie

De cursusbijeenkomsten zijn op 30 augustus, 13 en 27 september en 11 oktober, van 14.00 tot 16.00 uur en worden georganiseerd door Steunpunt Mantelzorg (onderdeel van ZwolleDoet!). 

Locatie: Burgemeester Drijbersingel 11 in Zwolle. Aanmelden kan tót 29 augustus 12.00 uur. Mail voor vragen of om aan te melden naar Janneke Kramer: j.kramer@zwolledoet.nl



Gerard Meijeringh