Afbeelding
Foto: Andreea Tufescu

Masterclass door Oekraïnse toppianist

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - In het ArtEz Conservatorium vindt op zondagmiddag 9 oktober de eerste van een reeks piano masterclasses plaats van International Holland Piano Series. De masterclass wordt verzorgd door de Oekraïense meesterpianist Vitaly Pisarenko. Tijdens de masterclass zullen jonge pianotalenten hun kunst laten horen voor publiek.

Artistiek directeur van International Holland Piano Series, Santiago Costa: “We zijn er trots op dat we zo’n grote pianist als Vitaly Pisarenko naar Zwolle hebben kunnen halen voor het geven van een masterclass. Een prachtige bijdrage aan talentontwikkeling en een mooie gelegenheid voor het publiek om kennis te maken met de pianotalenten van de toekomst.”

De masterclass wordt georganiseerd i.s.m. ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Directeur van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, Laurien Timmermans: 

“Bij een concertbezoek is men vaak niet bewust van het soms maandenlange voorbereidingsproces wat voorafgaat aan zo’n concert. Deze masterclasses vormen daarom een mooie kans voor het publiek om kennis te maken met dit voorbereidingsproces, een kijkje in de keuken als het ware.”

Pianovirtuoos Vitaly Pisarenko werd geboren in Kiev en studeerde onder meer aan het conservatorium van Kiev en Kharkov. 

In de afgelopen twee decennia bouwde hij een indrukwekkende internationale carrière en concerteerde hij in meer dan veertig landen op ‘s werelds belangrijkste podia en festivals. 

De New York Times omschrijft hem als een enorm begaafde pianist met wonderbaarlijke techniek, prachtige schakeringen en onnavolgbare nauwkeurigheid. 

Op de dag vóór de masterclass, 8 oktober, speelt Pisarenko een benefietconcert voor Oekraïne in Hengelo.

Tickets voor het bijwonen van de masterclass (vanaf 15 euro) zijn verkrijgbaar via de website: www.hollandpianoseries.com

Masterclass meesterpianist Vitaly PisarenkoLocatie: ArtEZ Conservatorium, Zwolle. Het conservatorium is te vinden aan de Stadsmuur 88. (adres: Aan de Stadsmuur 88.

Het concert vindt plaats op zondag 9 oktober en begint om 12.00 uur.

Gerard Meijeringh