Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Plegt-Vos en SWZ tekenen overeenkomst voor tien woningen in Breezicht Noord (Reede)

Algemeen

ZWOLLE - Jauke Klein, commercieel directeur bij Plegt-Vos en Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder bij SWZ hebben donderdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Plegt-Vos bouwt in Breezicht Noord (Stadshagen), buurtschap Reede, tien eengezinswoningen. Een blok met zes woningen voor de sociale huur en een blok met vier woningen voor de midden huur.

Over de bouw

Levendigheid en natuur ontmoeten elkaar in Breezicht Noord. Het gebied ligt aan de groene rand van Stadshagen, naast de Milligerplas. Er zijn 4 buurschappen: Wierde, Beemd, Reede en Kragge.

De woningen worden duurzaam gebouwd. Ze zijn goed geïsoleerd, krijgen zonnepanelen op het dak en zijn gasloos. Er komt een warmtepomp met koelfunctie en vloerverwarming. Elke woning krijgt 3 slaapkamers. Mark Meulenkamp, projectmanager bij SWZ: “In deze tijd is het extra fijn voor de toekomstige huurders dat ze straks in een volledig verduurzaamd huis wonen.”

In Reede laat SWZ ook 4 woonwagens bouwen. Deze worden verhuurd in de sociale huur categorie. Meer informatie over de woonwagens volgt later op de projectenpagina.

Planning 

Naar verwachting wordt er in het najaar van 2023 gestart met de bouw. De oplevering staat gepland voor het einde van het voorjaar in 2024. De woningen worden verhuurd via De Woningzoeker.

Ga voor meer informatie naar www.swz.nl/reede.

Gerard Meijeringh

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen gisteren