Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Oud-raadslid Reinier Mulder maakt politieke rentree

Algemeen

ZWOLLE - ChristenUnie Overijssel heeft haar selectie bekend voor de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen van 15 maart volgend jaar. Eerder was al bekend dat Renate van der Velde opnieuw de lijsttrekker is van de partij bij de Statenverkiezingen. Zij wordt op nummer twee gevolgd door een opvallende naam: Zwollenaar Reinier Mulder.

Mulder maakt na een lange loopbaan in de gemeentepolitiek zijn rentree als volksvertegenwoordiger binnen de provincie. “De totale lijst laat een mooie mengeling zien van ervaren namen en vers bloed. Ook vormen alle kandidaten een mooie afspiegeling van Overijssel. Ervaring zien wij terug op plek drie met huidige Statenlid Sybren Stelpstra uit het Hardenbergse Brucht.”, zo laat ChristenUnie Overijssel weten.

Hij wordt gevolgd door Eva Kerklaan-Van der Beek. De jonge politica woont in het Twentse Wierden, maar was eerder raadslid in Hellendoorn. Wouter Teeuw uit Almelo staat op plek 5. Teeuw is sinds kort Statenlid en was daarvoor lange tijd actief voor de Almelose fractie.

Volgens ChristenUnie Overijssel is Reinier Mulder heel erg vereerd met de voordracht voor de hoge plaats op de lijst. “Want al heeft Mulder een lange geschiedenis als volksvertegenwoordiger, hij is nog steeds enorm gedreven.”

Mulder: “Ik wil graag een nieuw hoofdstuk schrijven aan mijn politiek levenswerk. Ik zie het als een mooie uitdaging om het middenbestuur dichter bij de Overijsselse inwoners brengen.”

ChristenUnie Overijsssel: “De uitdagingen van deze tijd, zoals stikstof, natuurherstel, woningbouw, plek voor water in Overijssel vraagt om oplossingen wat niet zonder de inbreng van de inwoners opgelost kan worden, waarbij stad en regio niet zonder elkaar kunnen.”

24 november houdt ChristenUnie Overijssel een ledenvergadering, waarin de kandidatenlijsten definitief worden vastgesteld.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Tjarko Evenboer en Jeroen Windmeijer signeren op 8 april hun boek Openbaring bij Boekhandel Westerhof Stadshagen Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Berkum thuis tegen stroef DHSC Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Met Librije Backstage geven Jonnie en Thérèse Boer een kijkje achter de schermen Algemeen 14 uur geleden