Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Bolster: 140 woningen aan Nieuwe Veerallee

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Met het project Bolster gaat gebiedsontwikkelaar VanWonen circa 140 appartementen ontwikkelen in de woonwijk Veerallee, dicht bij de binnenstad van Zwolle. Naast woningen biedt het project ruimte voor circa 350 vierkante meter commerciële en/of maatschappelijke invulling.

De locatie ligt tussen de Kamperlijn, Kamperweg en de Nieuwe Veerallee. Op dit moment zijn hier een garage, tankstation en kringloopwinkel gevestigd. Direct omwonenden zijn woensdagavond door VanWonen geïnformeerd.

De locatie van Bolster ligt op het knooppunt van de ontwikkelgebieden Spoorzone, Nieuwe Veemarkt. Het is onderdeel van het ontwikkelprogramma ‘Ons Stadshart van Morgen’. De uitgangspunten voor de ontwikkeling zijn onlangs door het college van B&W vastgesteld. VanWonen gaat nu in samenspraak met de gemeente werken aan een ruimtelijk ontwikkelingsplan. Tegelijkertijd wordt er door Zecc architecten gewerkt aan ontwerpstudies voor het woongebouw.

Stads wonen in Bolster

Het uitgangspunt voor Bolster is een driehoekig gebouw met een stedelijke uitstraling. Het bestaat uit een hoog en een laag deel, met appartementen in verschillende groottes. Voor één of meer commerciële en/of maatschappelijke functies is op de begane grond ruimte voorzien. 

De woningen van Bolster worden om een groot groen binnenterrein gerealiseerd. In de tuin komt gevarieerde groene beplanting met veel aandacht voor biodiversiteit. Het nieuwbouwproject biedt straks een mix van huur- en koopappartementen in diverse prijscategorieën. Op loopafstand van de binnenstad en het NS Station en nabij de uitvalswegen naar A50 en A28. ??

”Op deze plek komt een mooie nieuwe entree voor de stad Zwolle, waar de ontwikkeling van de Spoorzone en de Nieuwe Veemarkt samenkomt”, vertelt directeur André ten Vergert van gebieds- en vastgoedontwikkelaar VanWonen. “In Bolster kun je stedelijk wonen, vlak bij het historische centrum van Zwolle. Hier kunnen bewoners genieten van een dynamische omgeving. Maar met de rust van een groene oase binnen handbereik.”

Donderdag is de projectwebsite www.woneninbolster.nl gelanceerd. Geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven voor het project en meepraten over de ontwikkeling.

Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 14 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 19 uur geleden