Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Nieuwe vorm van certificerenbij Cibap Next in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Cibap Next, onderdeel van Cibap vakschool voor vormgeving, deelde maandagmiddag in Zwolle een eerste reeks (digitale) ‘Open Badges’ uit aan deelnemers van het 3D tekenprogramma Sketch Up Pro. In een korte online-uitzending ontvingen alle gecertificeerde 3D tekenaars deze digitale onderscheiding. 

Hiermee kunnen deelnemers de nieuwverworven vaardigheden op een professionele manier presenteren. Het zoekraken van papieren certificaten is dan verleden tijd, je digitale badge is altijd beschikbaar. 

Erkenning door het ‘veld’

In een snel veranderende wereld waarbij de ene innovatie de andere snel opvolgt is ook (bij)scholing meer en meer dynamisch. “Bij Cibap en Cibap Next geloven we dat creatief denken en doen noodzakelijk is voor innovatie en vernieuwing. We scholen professionals uit vele sectoren op dit vlak en doen dat veelal in korte trajecten. Deze nieuwe manier van scholing heeft ons ook kritisch laten kijken naar hoe wij kennis en vaardigheden erkennen”, aldus Cor de Koning van Cibap Next. 

“Doordat badges werken met ‘endorsements’ kunnen we als opleider samen met het bedrijfsleven waarde toekennen aan iemands opgedane vaardigheden. Naast de training zelf, realiseren we met deze wijze van certificeren een duidelijke meerwaarde voor de deelnemer; erkenning uit het veld.”

Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven

De training Sketch Up Pro, een 3D tekenprogramma dat professionals in staat stelt ideeën eenvoudig naar een 3d model te vertalen, is een samenwerking tussen Cibap Next en het Zwolse bedrijf Eurosafe Solutions. CEO van Eurosafe Solutions, Mark Dubbink was aanwezig bij de badge uitreiking. “Als specialist in valbeveiliging merken wij dat de bouwwereld in snel tempo digitaliseert. Samenwerken en het delen van data en beelden is belangrijker dan ooit. In onze tak van sport willen we vooroplopen. We zochten een andere kijk op 2D tekenen. Zo zijn we in contact gekomen met creatieve mensen en met Cibap Next. In gezamenlijkheid is het 3D trainingspakket van SketchUp Pro tot stand gekomen.” 

‘Robots gaan ons helpen in 3D’

“De toegankelijkheid van het 3D programma SketchUp Pro is groot. En de ontwikkeling daarin gaat door. Zo is recent een versie voor de iPad uitgebracht en gaat artificial intelligence ons in de nabije toekomst helpen met 3D tekenen. Ook in het 3D tekenprogramma SketchUp worden door artificial intelligence al suggesties gedaan, zodat het tekenproces steeds compacter wordt”, aldus Orlando Sardaro, importeur van SketchUp Pro Benelux.

Afbeelding

Gerard Meijeringh