Afbeelding
Foto: AS Media

Meerdere actievoerders opgepakt bij boerenprotesten in Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - Bij boerenprotesten in Zwolle zijn donderdagmiddag verschillende actievoerders opgepakt. Burgemeester Peter Snijders van Zwolle liet een statement laten uitgaan gedaan, waarin hij zegt bereid te zijn om in gesprek te gaan met de boeren. Uiteindelijk kwam het niet tot een gesprek. 

“Ik ben bereid om in gesprek te gaan met de boeren, maar het is mij volslagen onduidelijk wie de leiding heeft in deze demonstratie en wat hun wensen zijn. Als dat duidelijk is, dan ontvang ik een afvaardiging, aldus Snijders. Een delegatie van vijf boeren zou in het gemeente zijn om het gesprek aan te gaan met de burgemeester. 

In het statement liet Snijders weten dat er wordt opgetreden als er grenzen worden overschreven door de actievoerders. “Vandaag is er een groep boeren in Zwolle om te demonstreren. Als burgemeester sta ik voor het recht op betogen en dat zal ik ook faciliteren. Dat doen we vandaag ook. Wat ik niet toesta, is dat grenzen overtreden worden en aanwijzingen van politie niet worden opgevolgd. Dan wordt er opgetreden. Niet alleen om de openbare orde te handhaven, maar ook om de veiligheid van bijvoorbeeld inwoners, bezoekers en demonstranten te kunnen garanderen”, aldus Snijders.

Er werd ook optreden door de politie. Verschillende actievoerders zijn opgepakt. De politie heeft zeker een tractor met een shovel verplaatst. De bestuurder had een politievoertuig klemgezet. Ondanks meerdere vorderingen werd niet meegewerkt.


Afbeelding

Gerard Meijeringh