Afbeelding
Foto: Bastiaan van Mussche

VriendenLoterij steunt Zwols Muziektheater met 5.000 euro

Algemeen

ZWOLLE - Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor het Zwols Muziektheater. De musicalvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Het Zwols Muziektheater gaat het geld gebruiken voor de uitvoering van de musical Shrek. 

Thom van Kekem, penningmeester van het Zwols Muziektheater: “De musical Shrek, die we op 7, 8 en 9 april 2023 opvoeren in Theater Odeon in Zwolle, vraagt veel qua kleding, decor en rekwisieten. Deze prijs gaat ons daar enorm bij helpen! We zijn enorm vereerd dat we deze titel hebben gekregen. Het is heel gaaf om op deze manier meer aandacht te verkrijgen en ons muziektheater nóg bekender te maken.” 

‘Clubs van de Week’ 

Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Om voor de titel in aanmerking te komen, kunnen clubs, verenigingen en stichtingen zich aanmelden op www.clubsvandeweek.nl. 

Extra financiële steun 

Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar een eigen gekozen club, vereniging of stichting. Dat kan zijn voor kunst en cultuur via onze culturele partners of voor een van de maatschappelijke organisaties. Dit kunnen ook lokale clubs en verenigingen zijn die de deelnemer een warm hart toedraagt. 

Afbeelding

Gerard Meijeringh