Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Werken aan het ‘duurzaam icoon’ van Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - Een ‘duurzaam icoon’. Zo beschreef wethouder Gerdien Rots woensdag de duurzame voetgangersbrug (passerelle) die in het najaar 2024 met een uitlooptijd tot begin 2025 klaar moet zijn. Bij dit project werken de gemeente Zwolle, Prorail en Dura Vermeer nauw samen. Woensdag was de officiële aftrap van deze samenwerking.

Wethouder Rots, Danou Veenhof, regiodirecteur van Prorail Noord-Oost en André van der Vegt, directeur van Dura Vermeer, onthulden een groot doek waarop sfeerbeelden van de toekomstige brug zijn te zien. Dat gebeurde op de plek waar straks bewoners en reigers de passerelle op en af lopen op het vernieuwde Stationsplein.

De brug wordt van duurzaam hout gebouwd en vormt straks een verbinding tussen de oude binnenstad en de nieuwe stadsdeel aan de zuidkant van het station. Volgens Rots voegt de brug straks heel veel toe. “Samen met Prorail hebben de ambitie dat we het duurzaamste station van Nederland gaan realiseren. De passerelle gaat daartoe bijdragen. We hebben straks twee stadsharten die de passerelle met elkaar verbindt. Dat doen we op een manier die kwaliteit heeft”, aldus Rots.
Meer over de passerelle is te lezen in De Swollenaer van 21 december.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Doe mee met de najaarsactie van Groene Loper Zwolle: 'Planten van Waarde' Algemeen 28 mei, 15:08
Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 28 mei, 10:48