Het in 2021 vergroende schoolplein van de Geert Groteschool.
Het in 2021 vergroende schoolplein van de Geert Groteschool. Foto: Peter Denekamp

Hervormd Weeshuis zorgt voor groene schoolpleinen

Algemeen

ZWOLLE - Tussen 2012 en 2023 heeft stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle financieel bijgedragen aan ruim dertig Zwolse basisscholen die hun schoolplein hebben vergroend met natuurlijke speelelementen. “Zo’n groen schoolplein heeft vele voordelen, het brengt onder andere school- én buurtkinderen dichter bij de natuur en kinderen worden gestimuleerd om meer te bewegen”, aldus stichting Hervormd Weeshuis.

Meer dan de helft van de Zwolse basisscholen heeft in het laatste decennium een subsidie een subsidie ontvangen voor de herinrichting van hun schoolplein. Het vermogensfonds heeft hieraan ruim anderhalve ton euro besteed. Duizenden kinderen hebben inmiddels geprofiteerd van een natuurlijker speelomgeving.

Het bestuur van het vermogensfonds verlegt vanaf dit jaar de focus naar andere projecten die bijdragen aan de ontwikkeling en het levensgeluk van kinderen. Met name voor kinderen en jongeren die opgroeien in armoede en daardoor minder mogelijkheden hebben om dezelfde dingen te doen als hun leeftijdsgenoten. Denk hierbij aan (gezins)vakanties of het Sinterklaasfeest. Naast deze groep kinderen en jongeren helpt het Weeshuis ook bij de financiële lasten voor kinderen met lichamelijke en/of geestelijke hindernissen.
“Al sinds de oprichting is het Weeshuis er ook voor verenigingen die een activiteit of materialen niet zelf kunnen financieren, initiatieven die kinderen cultureel voeden of kinderen begeleiden bij geloofs- en zingevingsvragen en wijkinitiatieven die ervoor zorgen dat kinderen gezond, veilig en kansrijk opgroeien. Ga voor meer informatie naar www.hervormdweeshuiszwolle.nl.”

Stichting Het Hervormd Weeshuis is een vermogensfonds dat Zwolse jongeren tot en met 25 jaar een financieel steuntje in de rug biedt bij hun ontwikkeling op cultureel, intellectueel en sportief vlak. Giften zijn bestemd voor duurzame en eigentijdse projecten die de deuren openen voor de lokale jeugd en het verschil maken.

Gerard Meijeringh

Op het moment voor zijn herstel haatte hij zichzelf. "Mijn leven was toen een neerwaartse spiraal naar de hel."
Ruben Runhaar debuteert met autobiografie 'Lieve klootzak' Algemeen 22 apr, 12:17
Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 22 apr, 11:18
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 apr, 10:18