Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Zwolse vrachtwagenchauffeur uit Syrië brengt hulpgoederen naar rampgebied

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Vorige week maandag kwam het verschrikkelijke nieuws over de zware aardbevingen in Turkije met verstrekkende gevolgen in Turkije en Syrie. Met meer dan 100 naschokken en een dodental van 35000 en die blijft oplopen is logischerwijs de noodtoestand uitgeroepen. Alle reden voor Belal Aldaher om in actie te komen. Hij gaat met zijn eigen vrachtwagen vol hulpgoederen naar Turkije en de grens van Turkije en Syrië.

Belal Aldaher vluchtte in 2015 uit Syrië. “Mijn ouders en een paar gezinsleden wonen in Syrië, maar heb ook een broer wonen in Hatay (uiterste Zuiden van Turkije) en een broer op het grensgebied in Turkije met Syrië. De afgelopen week was een emotionele, intensieve en zware week, waar er onzekerheid was over de levens en levensomstandigheden”, aldus Aldaher.

In Syrië werkte hij als internationaal vrachtwagenchauffeur en na het inburgeren in Nederland en het doen van vrijwilligerswerk, haalde hij het afgelopen jaar diploma’s om te werken als vrachtwagenchauffeur. “Mijn wens wat betreft werk is uitgekomen. Ik werk als zelfstandige vrachtwagenchauffeur.”

“Ieder voelt zich betrokken op zijn of haar manier en geeft daar een bepaalde invulling aan. In een week dat gepaard gaat met zorgen en onmacht, voelde ik de drang om hulpgoederen te brengen naar Turkije en de grens bij Syrië. Tenslotte heb ik de nodige diploma’s en een eigen vrachtwagen, dus alle ingrediënten om te gaan”, aldus Aldaher. “Via social media kwam er veel respons, in de vorm van opslagplaats, trailer, goederen en helpende handen. Naast een emotionele week was het voor hem ook fysiek zwaar. “De trailer zit nu vol met kleding, doeken, dekens, tenten, luiers, melkpoeder en water.”

Aldahar is dankbaar voor alle steun. “Ik wil iedereen bedanken die op zijn of haar manier betrokken is en is geweest. Daarnaast wil ik via deze weg ook graag een oproep doen. Heen en terug naar rampgebied is meer dan 7500 kilometer, de dieselkosten en tolkosten zijn hoog. Ik beloof dat het geld uitsluitend gebruikt wordt voor bijdrage in de onkosten, want financieel red ik dit niet alleen. Ieder bedrag is welkom en kan gestort worden op IBAN NL98INGB0634857533 t.n.v. Aldaher transport”, besluit Aldaher.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Night Music & Painting in de Vrije ruimte tijdens het festival Hanze in de nacht 2023. Ingezonden 2 okt., 17:37
Afbeelding
VVD wil snelle oplossing gevaarlijke verkeerssituatie rotonde Rijnlaan/Eemlaan Algemeen 2 okt., 14:47
Afbeelding
Eigentijdse Groeten uit Zwolle te zien in Academiehuis Algemeen 2 okt., 12:54