Afbeelding
Foto: Eduard van Scheltinga

482 klachten op schoonzwolle.nl over betalen per afvalzak

Algemeen

ZWOLLE - Inwoners van Zwolle betalen alweer 2,5 maand per afvalzak die ze wegbrengen. De SP verwachtte dat de invoering hiervan tot problemen zou leiden en opende het meldpunt schoonzwolle.nl. “We hebben maar liefst 482 klachten binnengekregen sinds de boete per afvalzak is ingevoerd. De conclusie: het is duur, leidt tot dumping en is veel gedoe”, aldus Eduard van Scheltinga, afdelingsvoorzitter van de SP.

De SP stelt dat de stad er niet schoner op wordt en wil daarom samenwerken om van het betalen per afvalzak af te komen. Van Scheltinga: “Wij zijn altijd tegen de boete per afvalzak geweest. Je ziet de stad er viezer door worden. Wij nodigen daarom alle inwoners, partijen en organisaties uit om samen de boete per afvalzak zo snel mogelijk afgeschaft te krijgen.”

De inzameling van luiers en incontinentiemateriaal is Van Scheltinga een doorn in het oog. De gemeente heeft hiervoor 20 bovengrondse luier- en incontinentiecontainers in de stad neergezet. 

Van Scheltinga: “De containers zijn door de hoogte ontoegankelijk voor mensen in een rolstoel. Terwijl luiers en incontinentiemateriaal gewoon met het restafval verbrand worden. De gebruikers van deze containers moeten onmiddellijk hun afval gratis in de ondergrondse container kunnen stoppen, zoals nu ook al geldt voor medisch afval.”

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Doek valt voor Be Quick'28 en ZAC, Dieze West en CSV'28 gaan door Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Het Nederlands Bach Consort brengt met Hanzestroom geschiedenis en muziek tot leven Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Echtpaar Scholten - Weinans zestig jaar getrouwd Algemeen 2 jun., 18:40
Afbeelding
Afscheid voorman Natuur en Milieu Overijssel: “Organisatie heeft positieve klank gekregen" Algemeen 31 mei, 16:43
Afbeelding
Vier dominicaanse broeders verhuizen uit klooster Algemeen 31 mei, 16:41
Afbeelding
Hoe deden de Zwolse amateurvoetbalclubs het dit seizoen? Sport 31 mei, 16:34