Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Theaterversie ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’ in Oosterkerk

Algemeen

ZWOLLE - Kees Posthumus, al jaren bekend als een sprankelend verhalenverteller, tevens theatermaker, treedt op woensdag 10 mei op in de Oosterkerk. Hij brengt daar de voorstelling ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’, samen met multimuzikant Henk van Glabbeek. Aanvang 20.00 uur; toegang vrij (vrijwillige bijdrage).

In een afwisselende, vooral vrolijke voorstelling wordt met tal van verhalen en liedjes de schepping gevierd. Maar ook worden zorgen daarover gedeeld en is het vizier gericht op het bereiken van een duurzame toekomst.

Er klinken die avond verrassende nieuwe scheppingsverhalen en ook een groen-gelovige meezinger, er wordt live gekookt en er is zoiets als eco-fitness. Henk van Glabbeek omlijst dit alles met meditatieve oosterse muziek.

De voorstelling in de Oosterkerk is gebaseerd op het boek ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’, dat Kees Posthumus eerder schreef. Hij deed dat in opdracht van GroeneKerken. Momenteel zijn in ons land daarbij meer dan vierhonderd kerken aangesloten, ook meerdere kerken in Zwolle. Tevens zijn er steeds meer groene synagogen en moskeeën.

De avond is een gezamenlijk initiatief van verschillende (Groene) Kerken in Zwolle: Oosterkerk, Adventskerk, Open Kring, Sionskerk, Christelijke Gereformeerde Kerk Zwolle, Koningskerk, Dominicanenkerk, De Hoofdhof en Evangelisch-Lutherse Gemeente. Graag vooraf aanmelden. Dat kan via https://forms.gle/DbPZBvGcgDE34WmT7

Gerard Meijeringh