Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Inschrijving Business4Students geopend voor ondernemende leerlingen en studenten

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - Tijdens het jubileumfeest van Regiocampus 10 jaar vindt Business4students plaats. Business4Students is op zoek naar leerlingen en studenten met een innovatief en ondernemend idee. Er zijn mooie prijzen te winnen. De student met de beste pitch wint een prijs ter waarde van 500 euro. 

Het event is voor leerlingen en studenten, die een opleiding volgen bij Deltion College, Windesheim, Viaa, NHL Stenden, RSG Stad & Esch, CSG Dingstede, Drenthe College en Terra. Soms kan iemand een droom hebben om zelf te gaan ondernemen. Maar wat als je nou van die droom werkelijkheid kan maken? Dat kan, door je aan te melden voor Business4Students: een initiatief van de Regiocampus met als missie: leren ondernemen en ondernemend leren. 

Programma en winnaar

In het najaar van 2023 begint het programma voor de leerlingen en studenten met twee masterclasses, waar de pitchers gelijk aan de slag gaan met het maken van een eigen business- en marketingplan. Ook is er tijdens deze masterclasses een pitchtraining, zodat de pitchers goed voorbereid het event ingaan. Donderdag 16 november is het dan zover: het Business4Students event. Hier pitchen de geselecteerde studenten hun innovatieve idee voor een panel van ervaren ondernemers uit de regio. De studenten kunnen de ervaren ondernemer als coach winnen, die hen gaat ondersteunen en begeleiden om het ondernemende idee tot een succes te maken. Daarnaast is er ook een hoofdprijs voor de student met het beste innovatieve idee, deze student wint een cheque ter waarde van 500 euro. Daarnaast kan door een aantal studenten een half jaar studentstarterbegeleiding gewonnen worden, aangeboden door Ik ben Drents ondernemer. 

Heb jij een ondernemend idee?

Wil jij ook je ondernemende idee ten toon spreiden? Meld je dan zo snel mogelijk aan voor Business4Students. Dit kan door gebruik te maken van het aanmeldformulier op de website van de Regiocampus. Kijk snel op www.regiocampus.nl.

Business4students tijdens het jubileumfeest van de Regiocampus
Om het jubileumjaar van de Regiocampus feestelijk af te sluiten, organiseert de Regiocampus op donderdag 16 november een jubileumfeest waarin verschillende activiteiten samenkomen. Voorafgaand aan het feest zal het Business4Students event plaatsvinden en zal er daarna samen geproost worden op de succesvolle jaren in het verleden en in de toekomst!

De Regiocampus
De Regiocampus is dé fysieke plek voor leren, werken en vernieuwen. Professionals en studenten van bedrijven en instellingen uit alle sectoren werken samen in creatieve, innovatieve projecten en proeftuinen. Samen draagt de Regiocampus bij aan een vitaal woon-, werk- en vestigingsklimaat in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel.

De Regiocampus wordt gevormd door: Isala, Zorggroep Noorderboog, Deltion College, hogeschool Windesheim, hogeschool Viaa, Drenthe College, Terra, Dingstede, Stad & Esch, Gemeente Meppel, Gemeente Westerveld, Rabobank en Welzijn MensenWerk en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Meppel.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden