Afbeelding
Foto: Shutterstock

Windesheim: naam bedrijfje van stagiaires zaait verwarring, verbod gevraagd

· leestijd 1 minuut Algemeen


ZWOLLE (JPZ) - Vier ambitieuze studenten van Hogeschool Windesheim gingen dit voorjaar in het kader van hun studie bedrijfskunde op stage bij het bedrijf MatchWorks in Zwolle. Het kwam hun baas op een conflict te staan met de hogeschool, omdat de studenten onder de vlag van MatchWorks een nevenbedrijfje oprichtten. De naam: Windesheim Campus Recruitment. En dat suggereert ten onrechte dat het nieuwe bedrijfje gelieerd is aan de gerenommeerde onderwijsinstelling. De hogeschool spande een kort geding aan tegen MatchWorks.

Met Windesheim Campus Recruitment richtten de studenten zich op werving en selectie van kandidaten voor vacatures. Hun doelgroep: zowel op studenten van Windesheim en Deltion en bedrijven in de regio. Ze flyerden volgens de hogeschool op de campus en droegen daarbij truien met ‘Windesheim’ erop. En ze hadden een website met de naam windesheimcr.nl. De Hogeschool was not amused, en sommeerde de studenten en hun stagebaas te stoppen met het gebruik van haar naam om verwarring te voorkomen. De hogeschool heeft het eigendomsrecht, en het is verboden daarvan gebruik te maken, als het niet gelieerd is aan het dorp Windesheim.

Overleg liep op niets uit: directeur Ronald Hilberdink van MatchWorks en de studenten gaven in een gesprek aan dat ze de naam niet wilden verwijderen. Een week voor de zitting heeft Hilberdink de namen toch doorgehaald op zijn Kamer van Koophandel-registratie. De studenten wilden er niet mee doorgaan. Hilberdink zegde ook toe de naam Windesheim niet meer te gebruiken.
Voor de hogeschool is daarmee de kous niet af. ‘Want er is geen boeteclausule afgesproken. Wie zegt dat hij zich in de toekomst zich daar aanhoudt. ’En bovendien wil de school 6.000 euro zien van de ondernemer voor de kosten die inmiddels gemaakt zijn voor de onderhandelingen en het inschakelen van advocaten.

Pas daags voor de zitting kwam Hilberdink met het verweer dat ze niet bij hem, maar bij de studenten moesten zijn. Hij zou slechts als begeleider opgetreden zijn en de jonge honden hebben gefaciliteerd met een bureau en koffie. Verder gingen ze hun eigen gang. Ook zouden ze zelf hoge kosten hebben gemaakt, zo’n 12.000 euro, voor onder meer een website en andere marketingactiviteiten. Hij wilde op zijn beurt voor de stagiaires wat van de hogeschool vergoed zien.
Z

ijn voorstel op de gang van het gerechtsgebouw om de zaak dan maar met gesloten beurzen af te doen, is niet door de hogeschool geaccepteerd. De rechter doet op 6 september uitspraak.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Schilderkwast brengt jonge mantelzorgers aan de praat Algemeen gisteren
Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13