Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Zonneplan Stagebedrijf van het jaar 2023

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Zonneplan heeft donderdag, op de Dag van de stagair, een mooie prijs binnengesleept. Het bedrijf kreeg de prijs uitgereikt voor Stagebedrijf van het jaar 2023. Het energiebedrijf uit Zwolle liet concurrenten Social Deal, EIFFEL, Pluzorg en PCN achter zich in de wedstrijd die jaarlijks georganiseerd wordt door StudentenBureau. Volgens Jeffrey Oosterhoff van StudentenBureau is Zonneplan de terechte winnaar: “Stagiairs horen volgens ons in het middelpunt te staan. Dat is bij Zonneplan het geval.”

Begin april openden de stembussen voor de verkiezing Stagebedrijf van het jaar. In totaal werden er ruim 2200 stemmen uitgebracht, waarbij het vooral tussen Zonneplan en Social Deal lang spannend bleef. Communicatiestudent Maud Jacobs nomineerde haar stagebedrijf Zonneplan voor deze wedstrijd. Volgens haar krijgen stagiairs bij Zonneplan veel verantwoordelijkheid en worden ze gezien als volwaardige collega’s, terwijl de begeleiding wel actief aanwezig blijft. “Zonneplan waardeert het als stagiaires met eigen ideeën of verbeteringen van het bedrijf komen en nemen dit heel serieus. Ze zijn meedenkend, flexibel en betrokken”, aldus Maud.

Ook volgens Campus Recruiter Romée Donker van Zonneplan komt het energiebedrijf de prijs toe. Ze vertelt: “We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in Campus Recruitment door ons te laten zien op scholen in de vorm van gastcolleges, trainingen, stagemarkten en grote projecten. Daarnaast zijn we elke stageperiode actief bezig met het verbeteren van onze stages, waarbij de input van de stagiairs zelf erg belangrijk is. Zo volgen onze marketingstagiaires diverse masterclasses van specialisten uit het team, draaien salesstagiaires mee met een target en pakken stagiairs als team onderling ook projecten samen op.”

Het merendeel van de stagiairs bij Zonneplan is afkomstig van Hogeschool Windesheim in Zwolle, maar ook onder meer het Deltion College en NHL Stenden vaardigen regelmatig stagiairs af aan Zonneplan. Hun stages zijn divers en vinden plaats op afdelingen als sales, marketing, HR, klantenservice, finance, operations en (business) development. Geregeld blijven stagiairs na hun stage bij Zonneplan ‘plakken’ voor hun eerste baan.

Sinds 2014 organiseert StudentenBureau jaarlijks op 25 mei de Dag van de stagiair. Stagiairs verdienen volgens StudentenBureau iedere dag een blijk van waardering, maar op de Dag van de stagiair worden ze écht in het zonnetje gezet. Onderdeel van deze dag is de verkiezing van Stagiair van het jaar en Stagebedrijf van het jaar. Vorig jaar won marketingbureau Every Day uit Roosendaal de prestigieuze titel. Dit jaar werden er in totaal 107 bedrijven genomineerd door hun stagiairs, waaruit een interne selectiecommissie van StudentenBureau uiteindelijk een shortlist van vijf selecteerde. Volgens StudentenBureau wist Zonneplan “veruit de meeste stemmen te realiseren.”

Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Leger des Heils heeft collectanten nodig in Zwolle Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Fractie GroenLinks Zwolle biedt kijkje achter de schermen Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Mezzosopraan Roza Herwig met Julius Backer door naar halve finale Internationaal Vocalisten Concours Ingezonden 15 uur geleden