De presentatieavond in Theater de Stoomfabriek in Dalfsen.
De presentatieavond in Theater de Stoomfabriek in Dalfsen. Foto: Stefan Lucassen

Makershuis VAKTOR biedt traject aan voor creatieve makers in regio Zwolle

Algemeen

ZWOLLE -  Kunstmakers kunnen zich deze maand aanmelden voor het zogeheten ā€˜VAK YOU UP!ā€™ traject. Het traject koppelt makers zoals theatermakers, beeldend kunstenaars, dansers en musici aan een partnerinstelling.

Door deze koppeling en een klein budget helpt VAKTOR makers op weg met het opstarten van een idee of nieuw project. Aanmeldingen voor het traject zijn tot 1 november geopend. Makers kunnen zich aanmelden via www.vaktor.nl.

VAKTOR is het makershuis dat creatieve makers in de regio Zwolle ondersteunt en begeleid in de ontwikkeling van hun vakmanschap. Makers in de regio Zwolle krijgen binnen het ā€˜VAK YOU UP!ā€™ traject de kans om met partners zoals poppodium Hedon, Zwolse Theaters, De Meenthe en de Stadsgehoorzaal samen te werken. Samen met deze partnerinstelling werken makers aan het uitwerken van een onderzoeksvraag in een periode van drie maanden. Deelnemende makers krijgen toegang tot de faciliteiten van de instelling en een budget van maximaal 5.000 euro dat ingezet kan worden voor het uitwerken van de onderzoeksvraag.

Het nieuwe VAK YOU UP traject is inmiddels het derde traject. Oud-deelnemers zijn onder andere NABER ( producer), Robin Scherpen (gitarist), Judith van der Klip (violiste) en Joey Schuit (dans).